Vintapperstræde emmer af unikke butikker og restaurationer. Vi har fudnet fem, der med sikkerhed vil give dig en oplevelse - men tag selv turen gennem gaden - der er med garanti flere steder, du vil elske.

Christian 4-tal

Et absolut must, hvis du er til special-øl. Christian 4-tal udmærker sig ikke alene ved altid at have nye (med mindre du kommer hver dag) og spændende øl på hanerne, men også ved at have et personale, der ved, hvad det snakker om. Tavlen på højre side, når du kommer ind, giver dig det hurtige overblik - her er masser af øl til en hel aften eller to.

Vintapperstræde 31

Mandag-onsdag: 21-24

Torsdag-fredag: 12-02

Lørdag: 11-02

Juleøl. specialøl og jul med Carlsens Kvarter og Christian Firtal op til lanceringen af årets juleøl - hvad er alternativerne til slavepilsneren med de høje procenter?
Juleøl. specialøl og jul med Carlsens Kvarter og Christian Firtal op til lanceringen af årets juleøl - hvad er alternativerne til slavepilsneren med de høje procenter?

Kaffe & Thehuset

Det siger næsten sig selv, hvorfor du skal slå vejen forbi. Drikker du kaffe eller the, er der gode chancer for, at du allerede kender Kaffe & Thehuset. Specialbutikken giver dig et enormt udvalg af især the og kaffe men også delikatesser, vin og portvin. Også et populært sted at finde værtinde-gaven i form af forskellige "købmands-kurve".

Vintapperstræde 25

Mandag-torsdag: 10-17.30

Fredag: 10-18

Lørdag: 10-15

Billeder fra Kaffe- og Thehuset i Vintapperstræde i Odense.
Billeder fra Kaffe- og Thehuset i Vintapperstræde i Odense.

Olivia Brasserie

Olivia Brasserie er en af gadens gamle kendinge, og de fleste har formentlig mærket en rumlen i maven, når de er spadseret forbi den tilsyneladende altid populære restaurant. Ofte foreslået som en sikker vinder, hvis du skal invitere ud at spise til en fornuftig pris, og duften fra køkkenet og den åbenlyse hyggelige stemning, der leder tankerne hen på en aften i Paris, er ofte nok til at spørge om et ledigt bord.

Vintapperstræde 37

Mandag-lørdag: 10-23

Søndag: 10-15

Olivia Brasserie, Vintapperstræde i Odense.
Olivia Brasserie, Vintapperstræde i Odense.

Restaurant Vår

"Restaurant Vår charmerer og udfordrer med japansk enkelhed og perler af velsmag med god samvittighed".

Sådan skrev Fyens Stiftstidendes anmelder blandt andet i sin fem-stjernede anmeldelse af gadens nyeste restaurant, Restaurant Vår, hvor han åbner med sætningen: Prøv Restaurant Vår en stille onsdag aften, nyd maden og naturvinen og lad som om, du sidder i private dining i London, New York eller Tokyo.

Det tip er hermed givet videre.

Vintapperstræde 10

Onsdag: 18-22

Torsdag-lørdag: 12-15 og 18-22.

Antik Blå

Hvis ikke her, hvor så? Indehaveren Charlotte Larsen blev i sin tid udlært i Vintapperstrædes Guld og Sølv, der havde lokaler, hvor Kaffe & Thehuset i dag ligger. Nu driver hun butikken i den anden ende af strædet, der med et trylleslag kan tage dig tilbage til næsten det årstal, du ønsker. Du finder vintage smykker, antik glas og porcelæn, pynteting og retro-genstande.

Vintapperstræde 53

Mandag-torsdag: 10-17.30

Fredag: 10-18

Lørdag: 10-15

  • 17342852_10155990747807846_5935142026828163102_n

    Af:

    Fortæller historier i ord og billeder. Twitter: @knakkergaard Instagram: klausknakkergaard / photobyknakkergaard