Fem kvindelige musikere bruger hver 20 minutter på at vise, at kvinder sagtens kan på egen hånd

Det åbenlyse fællestræk er, at de er kvinder. Graver man i lagene, findes der givetvis læssevis af andre ligheder, men netop kønnet er i denne sammenhæng fundamentalt.

I kombination med beskæftigelsen som musiker er deres køn hele grundlaget for, at de samles. Eivør, Hannah Schneider, Penny Police, Nana Jacobi og Kirstine Stubbe Teglbjærg. Tilsammen danner de forårets line-up til koncertkonceptet Hun Solos forårsturné 2017.

Hun Solo

Fem kvindelige kunstnere indtager scenen en efter en.De spiller hver cirka 20 minutter.

8. marts klokken 20.

Posten, Østre Stationsvej 35.

Entré: 200 kroner.

 

Hun Solo opstod sidste år, da de to musikere Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi i samarbejde med musikjournalist og bibliotekar Anya Mathilde Poulsen ville skabe et koncept, der kunne sætte fokus på to ting: solo-koncerten og kvindelige kunstnere. Den første koncert blev passende holdt på Den Internationale Kvindedag.

- Det opstod, fordi vi havde lyst til at lavet et 8. marts-arrangement, hvor vi skabte en platform for kvindelige artister, og hvor vi samtidig skabte et forum, hvor vi kunne netværke og dele erfaringer. Oprindeligt var det tænkt som et enkeltstående arrangement, men vi oplevede ret hurtigt en stor interesse, og så har det egentlig bare grebet om sig, fortæller Kirstine Stubbe Teglbjærg.

Selvfølgelig de det

Hun Solo arbejder med skiftende line-ups og har som mål at præsentere så mange kunstnere som muligt. Så 8. marts drager Hun Solo igen på turné med start i Odense. De fem kunstnere har hver 20 minutter alene på scenen, og selv om de alle i større eller mindre grad er rutinerede musikere, er det stadig en speciel følelse at stille sig op på en scene alene.

- Man sætter sig selv i en udsat position, når man står deroppe alene. Det er ret hardcore. Det er noget helt andet, når du ikke har et band at støtte dig op ad. Det er kun dig og din musik, og kræver meget af artisten. Samtidig betyder solokoncertformatet, at de kunstnere som optræder til Hun solos arrangementer, ofte er nødt til at tænke anderledes i forhold til, hvordan de plejer at fremføre deres musik, fordi de nu skal spille den helt alene. Og det kommer der nogle super interessante koncerter ud af, siger Kirstine Stubbe Teglbjærg.

Og da hele kernen i projektet er at cementere, hvor meget godt musik kvindelige kunstnere begår, så stiller det i sagens natur også krav til kvaliteten.

- Vi indskriver os selvfølgelig i debatten om kvinder i musik, men vi gør meget ud af at fortælle, at Hun Solo ikke er et projekt, hvor målet er at holde mænd udenfor. Det handler udelukkende om at vise de mange virkelig gode kvindelige artister, der findes, og hvad de så kan, når de står på egen hånd, fortæller Kirstine Stubbe Teglbjærg.

Og det er der tilsyneladende et behov for at gøre. Kirstine Stubbe Teglbjærg har selv, da hun stod i front for gruppen Blue Foundation, oplevet at få sat spørgsmålstegn ved sine evner.

- Jeg har selv oplevet, at folk har spurgt mig, hvem der skrev teksterne og melodierne i Blue Foundation. Der lå implicit i det spørgsmål, at det nok ikke var mig, der skrev, og det synes jeg er lidt sært. Hvorfor skulle det ikke være, det? Fordi jeg er kvinde? Selvfølgelig har jeg selv været inde over det, jeg står og synger, selvfølgelig mener jeg det.

  • 17342852_10155990747807846_5935142026828163102_n

    Af:

    Fortæller historier i ord og billeder. Twitter: @knakkergaard Instagram: klausknakkergaard / photobyknakkergaard