X Factor og store udenlandske pladeselskabet har ringet flere gange, men er konsekvent blevet afvist. De har ikke det, Sille Nilsson er ude efter, og så længe det er sådan, gør hun det hele selv

25 år og allerede erfaren i en branche, som nogen forsøger at komme ind i hele livet. Ambitiøs med fast tro på drømmen om det helt store, men alligevel med mod nok til at gå uden om de steder, hvor gærdet er lavest.

Sille Nilsson, der har fået sin musikalske opdragelse i det fynske og i sine "unge" år spillede de odenseanske scener tynde, har sin alder til trods allerede formået at stå i mod interessen fra flere udenlandske pladeselskaber og landets måske mest populære underholdningsprogram, X Factor. For hun er Sille Nilsson, og hun behøver ikke fremmede til at fortælle hende, hvordan hun skal spille sin musik.

Blå Bog

25 år.Bosat i Købehavn, men opvokset i Glamsbjerg.

Sille Nilsson har skrevet musik lige siden hun var barn. Hun er vokset op i et hjem, hvor musikken var noget man samledes om. I sit band har hun både sin far Bjarke Nilsson på guitar og sin bror Rasmus Mølck Nilsson på bas. 

 

- Jeg tror ikke på, at det er noget, der bare går hurtigt. Jeg tror ikke, det er noget, man bare kan vinde i en konkurrence. Jeg tror ikke, at jeg kan vinde, det jeg gerne vil, i X Factor. De har ringet og spurgt mig flere gange, og så må jeg sige, at det har jeg ikke lyst til, fordi jeg ikke helt kan sætte mig ind i, hvorfor det er så attraktivt at stille sig op og få kritik af tre mennesker, der ikke kender mig, siger hun og fortsætter:

- Jeg synes, der går meget underholdning i X Factor i Danmark, og jeg tror, at det er meget svært at stå med al den opmærksomhed lige pludselig uden at have nogle erfaringer, hvor man kan bruge det til noget. Det bliver sådan en tom ting, man står i. Man har ikke været ude og slå sig. Man har bare fundet ud af, at hele Danmark har stemt på mig. Der er sikkert en masse fede erfaringer også, men jeg tænker egentlig, at de der unge mennesker egentlig bare skulle gå hjem og finde ud af, hvem de er i stedet for.

Sille Nilsson

Studenterhuset, Amfipladsen 6Hvad: Koncert med Sille Nilsson

Hvornår: 13. maj klokken 21.

Entre: 80 kroner / 60 kroner for studerende)

Substans

Altså gøre, som Sille Nilsson har gjort og stadig gør. Siden hun var i stand til at udtrykke sig via musik, har hun fået lov til at gøre det i faderen, Bjarke Nilssons, studie. Netop Bjarke Nilsson har haft en stor rolle i datterens karriere. Det er ét af de relativt få mennesker, der har lov til at præge Sille Nilssons musik.

- Hvis det skal blive så stort, som drømmene vil, er det vigtigt at have nogle flere kræfter i form af de rigtige samarbejdspartnere, det er så bare vigtigt, at det er de rigtige. Når man før har stået og haft lidt ondt i maven over at gøre noget, der ikke helt var en selv, tror jeg, man bliver lidt stædig med nogle ting. Der er ikke nogen hurtig vej igennem det, siger Sille Nilsson.

Af samme grund er det stadig hende selv, der står for alt det praktiske omkring karrieren. Når venner og veninder smutter ud i byen for at høre musik, bliver hun ofte hjemme for at skabe de bedste vilkår for sin egen.

- Det er et stort arbejde lige nu, fordi jeg selv står for det hele. Booking, pr, planlægning og alt det der. Der går stort set al fritid med, så lige nu skal jeg se langt efter en friweekend. Det er noget af det, der er lidt hårdt, fordi der er en masse arbejde, der ligger udover det at spille musik, fortæller hun og fortsætter:

- Men jeg tror også, at den personlige kontakt kan noget. Jeg har været heldig at slippe igennem nåleøjet til P4, og jeg har ramt nogle spillelister på Spotify, hvor min seneste single har været spillet 150.000 gange, og det giver mig blod på tanden til at arbejde videre.

Og lige nu består arbejdet i at promovere den spritnye EP "Fall away into place", som hun naturligvis har med sig til koncerten i Odense 13. maj. Er du ukendt med Sille Nilssons musik, så skal du se frem til country-musik, der først og fremmest har noget på hjerte.

- Det jeg synes, er mest interessant, det er, når der er en stærk melodi kombineret med noget, der skal fortælles. Der er meget ny popmusik, som er meget produktionsbåret, og der kommer jeg til at kede mig, fordi jeg netop er sangskriver med min guitar først og fremmest. Så en god sang skal også kunne leve uden alt det her pynt. Der skal være noget substans udover en lyd, der trender lige nu, forklarer Sille Nilsson.

  • 17342852_10155990747807846_5935142026828163102_n

    Af:

    Fortæller historier i ord og billeder. Twitter: @knakkergaard Instagram: klausknakkergaard / photobyknakkergaard