Hos Allan Risumfeldt bliver man mødt af et "goddag hr" i døren, uanset om man er musikstjerne eller arbejdsløs. Ægteparret bag disken tilbyder international herremode og en service, der ville få Emma Gad til at klappe i hænderne. Hun ligger i øv

Ægteparret Margot og Allan Risumfeldt åbnede deres herretøjsbutik af samme navn på Klaregade tilbage i 1991.

En morgen kort efter åbningen bankede det pludselig på døren. Udenfor stod Franco Romagnoli fra Mammas Pizzaria.

- Jeg havde en gæst på restauranten i går. Han mangler et par bukser. Og gæsten hedder altså Leonard Cohen, lød den overraskende besked.

Allan Risumfeldt

Klaregade 18Allan Risumfeldt åbnede i 1991 i Klaregade 12. En af de første ordrer lød på at levere tøj til hele Odense Symfoniorkester.

Siden 2003 har butikken ligget i Klaregade 18, og den fordeler sig i dag over tre etager. 

Det er et familieforetagende, som drives af ægteparret Allan og Margot. Deres ældste søn, Michael, er også at finde bag disken. 

Butikken har åbent mandag-lørdag samt søndag efter aftale, og Allan tager gerne på kundebesøg efter behov. 

Læs mere om butkken på www.risumfeldt.dk.

Selvom det er 26 år siden, står episoden stadig lysende klart i Allan Risumfeldts erindring.

- Dengang anede jeg faktisk ikke, hvem Leonard Cohen var. Jeg har altid selv foretrukket The Clifters. Men Franco sagde, at Cohen var en verdensstjerne, og jeg tænkte ved mig selv, at så måtte jeg hellere gøre mig umage med betjeningen.

Op ad formiddagen spadserede Leonard Cohen ind i butikken, og han manglede ganske rigtigt et par bukser. Lyse lærredsbukser, for at være helt præcis.

- Han var vældig flink og prøvede lidt forskelligt på. Han endte med at købe et par bukser af mærket McGregor, som vi sendte over til Grand Hotel, hvor han boede.

Håndsyede sko

Siden har Allan Risumfeldt pligtskyldigt hørt et par Cohen-numre igennem, for lige at tjekke artisten ud. Men det er stadig The Clifters, der sidder i bilens cd-anlæg, når han sammen med Margot hver morgen kører fra hjemmet i Hjallese ind til butikken i Klaregade.

De starter altid dagen med at gøre rent. Indenfor svinger de kosten og går vinduerne igennem for fedtfingre. Udenfor vaskes facaden af efter nattens efterladenskaber. Det er vigtigt for ægteparret, at den eksklusive herrekonfektion tager sig godt ud.

- Vi har for eksempel håndsyede italienske sko af mærket Moreschi og håndsyede jakkesæt af mærket Canali, fortæller Allan Risumfeldt og viser rundt blandt et væld af habitter, skjorter, poloer, bælter og andet, den moderne gentleman har brug for.

Mindst to gange om året rejser Margot og Allan Risumfeldt på messer i Berlin og Milano og køber det ypperste med hjem.

Førstesalen i butikken er dedikeret til brudetøj til gommen. Der hænger flotte hatte på guldfarvede stativer, og lokalerne er store nok til at både forlover, far og svigerfar kan slå sig ned, mens gommen prøver tøjet på.

På bordet ligger Mads Christensens bog "Blærerøven" fremme side om side med titler som "Emma Gad - takt og tone" og "Den velklædte mand".

- Det synes kunderne er lidt sjovt. Så bladrer de dem lige igennem for at få nogle ideer, fortæller Allen Risumfeldt.

Kælehunden Mille

Ved hans fødder trisser den 4-årige schnauzer Mille rundt. Hun er familiens tredje af slagsen, og ligesom de to foregående er hun hver dag med på arbejde og lader sig gerne kæle med af kunderne i butikkens brune lædersofa. Her er man velkommen til at slå sig ned og nyde en kop kaffe og et stykke chokolade - uanset om man er der for at kigge, købe en polo til 400 kroner eller et dyrt jakkesæt.

Butikkens kunder bliver mødt med en hilsen, så snart de træder ind under den franske lysekrone i indgangspartiet, og notaerne skriver ægteparret selvfølgelig i hånden.

- Jeg har altid ment, at det er lidt upersonligt bare at trykke en bon ud, siger Allan Risumfeldt, der også har klædt folk som Casper Christensen, Johnny Reimar og Stig Rossen på.

- De kendte kunder er selvfølgelig skægge, men vi har begge ben på jorden og lægger vægt på at give alle den bedste betjening, uanset om de kommer med slips eller træsko på. Hos os er alle velkomne, fastslår han.

  • fyens.dk