Årets første tulipanhilsen: Har kæmpet på flere fronter

Produceret af Hasse Frimodt

I november 2012 fik Charlotte Prytz Pedersen konstateret en knude i brystet. Det viste sig at være en ondartet kræftknude, som hun straks fik opereret væk.

Charlotte starter op på kemobehandling den 17. december 2012, behandlinger som afsluttes i sommeren 2013.

Herefter har hun levet med konstant kroniske smerter, som er en af bivirkningerne ved kemobehandlingerne, hun fik dengang.

Nu har Charlotte det godt igen, og hun havde et kæmpe stort ønske om at fortælle sine forældre, Anette Pedersen og Peter Prytz Pedersen, hvor glad hun var for den støtte, de gav hende og stadig giver hende trods deres egne sygdomsproblemer.

" Min far og mor er blandt de vigtigste personer i mit liv. De har dog begge været utrolig meget igennem de seneste år. Først fik jeg, deres datter brystkræft, efterfulgt af behandlinger med kemo og stråler. Men mine forældre var der for mig lige fra dag ét og hjalp mig og min familie med at få tingene til at fungere.

I 2014 bliver min far skidt og får lavet en tredobbelt bypass- operation, som igen satte fokus på livet. Og mindre end et år efter hans operation får min mor brystkræft konstateret i marts 2015, og hun bliver opereret i april 2015.

Efterfølgende var hun igennem kemo behandlinger frem til september 2015. Heldigvis har vi alle tre livet i behold, men det sætter sig da sine spor i livet."

Sådan lød Charlottes mail til Ugeavisen Odense med ønsket om at overraske sine forældre.

Anette og Peter var synligt overraskede, da Ugeavisen Odense kom forbi sammen med datteren Charlotte og overrakte dem tulipanhilsenen.

Ventede på frisøren

Charlotte havde fortalt de skulle være hjemme, fordi hun havde booket en frisør til at komme og klippe familien hjemme i rækkehuset på Egilsvej. Så da vi ankommer til deres bopæl på Egilsvej, står Peter og er i gang med hårvasken og Anette har gjort klar til at de kunne blive klippet.

Tårene titter frem på både mor og datter, men afløses af glade smil, som tegn på hvor meget de holder af at have fået livet tilbage.

- Det er vigtigt når man bliver ramt af en alvorlig og dødelig sygdom at vi forbliver positive og glæder os over livet. Lige nu ser Peter og jeg frem til at tage på en ferie til Gardasøen, en ferie vi har købt gennem Ugeavisen Odenses læserrejser, fortalte Anette Pedersen.

  • Af: