Café ODEON Social vandt med sine fællesspisninger statuetten for "Bedst til prisen", da Best of Odense-kåringen for nyligt fandt sted. Mød kvinden, som bærer det overordnede ansvar for det populære koncept i byens nye kulturhus.

Eksamenspapirerne fortæller, at hun har en bachelorgrad i finans, men Katrine Holm har aldrig rigtigt gjort brug af sin uddannelse.

Til gengæld var hun kun 24 år, da hun blev restaurantchef, og i dag - et par år senere - bærer hun titlen som caféansvarlig hos Café ODEON Social.

Hendes arbejdsopgaver er mange, men en af de vigtigste er at give liv til de tanker, der oprindeligt var for caféen, da den endnu kun var i støbeskeen. Stedet er tænkt som et socialt rum, hvor fællesskabet er i centrum - især gennem fællesspisningerne.

Fællesspisning i Café ODEON Social

Der er fællesspisning i kulturhuset hver aften klokken 18.00. Også i weekenderne.

Det koster 85 kroner for vokse at spise med og 55 kroner for børn.

Menuen veksler fra uge til uge og kan tjekkes ud på www.odeonodense.dk. Tirsdag er som regel fiskedag, mens der serveres vegetarmad om torsdagen.

Der er plads til 104 spisende gæster til fællesspisningen. Der kan sidde otte personer ved hvert bord.

Man skal ikke reservere bord til fællesspiningen, men dukker bare op - alene eller sammen med andre.

- Jeg synes, det er et vildt spændende job, hvor jeg kan være med til at give andre mennesker nogle oplevelser. Det er i bund og grund det, der fascinerer mig ved den her branche, selv om det måske lyder lidt kliché-agtigt, forklarer Katrine Holm.

Egentlig var det lidt tilfældigt, at hun havnede netop her. Stillingen som caféansvarlig var godt nok slået op, men det var først, da hun qua sit job som restaurantchef på Burger Anarchy blev spurgt, om hun kendte en egnet kandidat, at hun pludselig fik øjnene op for jobbet.

- Jeg tænkte lidt over det, og som tiden gik, blev jeg mere og mere klar over, at det i bund og grund var noget, jeg selv gerne ville prøve kræfter med. Så jeg endte med at sætte mig selv i spil og fik så jobbet, fortæller hun.

Har trang til at skabe

Katrine Holm var 16 år, da hun første gang stiftede bekendtskab med restaurationsbranchen. Hun fik job som tjener og har aldrig siden vendt restaurant- og cafélivet ryggen.

- Det er bare blevet min store passion, og selv om jeg med min universitetsuddannelse har forsøgt at gå en anden vej, som også interesserer mig, er jeg alligevel endt med at arbejde inden for det her fag. Jeg brænder virkelig for det. Jeg synes, det er spændende. Jeg synes, det er sjovt. Og jeg var faktisk også tæt på at starte på tjeneruddannelsen kort før, jeg fik jobbet her, forklarer hun. Hun er dog glad for at være landet, hvor hun er. Ikke mindst fordi hun udover at stå for den daglige drift af Café ODEON Social også kan bruge sit iværksættergen hver eneste dag, når hun møder på arbejde.

Caféen har nemlig hver uge en masse forskellige events på plakaten, og det er Katrine Holms opgave at opfinde arrangementerne.

- Jeg har rigtig mange ideér, og jeg tror, at jeg er lidt af en skaber. Jeg kan rigtig godt lide at se ting vokse, og det er i høj grad det, der driver mig, siger hun og uddyber:

- Om fredagen har vi eksempelvis noget, der hedder "Fredagsslatter", hvor vi samler alle de gode vinslatter, vi har i hele huset og sælger vinen til 50 kroner per glas. Det er fedt at opleve tilslutningen til sådan et arrangement, og det samme gør sig gældende, når vi har danseaftener som "Swing In Monday". Det lyder sådan lidt be hippie be happy-agtigt, men jeg synes, det er fantastisk at se, at det kan lade sig gøre at skabe det her sociale rum.

Et stort skulderklap

Ifølge Katrine Holm har odenseanerne taget godt imod kulturhusets café, som kun har eksisteret siden marts måned i år.

Hun oplever stor opbakning til både events og fællesspisning, hvilket Best of Odense-prisen også vidner om.

- Jeg er selvfølgelig rigtig stolt over, at vi har fået det her skulderklap. Specielt når man tænker på, at caféen stadig er så ny. Det er både en anerkendelse af det unge team, som arbejder hernede og en anerkendelse af køkkenet og det store arbejde, der bliver lagt i at lave super god mad til en rimelig pris, siger hun.

  • fyens.dk