Havnegade: For 24 år siden åbnede Abdollah Majidi De Flyvende Tæpper, en forretning han passede ved siden af, at han studerede på Odense Teknikum.

Han solgte tæpper fra et auktionshus på Nyborgvej. Et par år senere, efter endt uddannelse, åbnede han butik på Vesterbro, med engros og detail salg af orientalske tæpper.

- Jeg havde ikke nemt ved at finde job som ingeniør, da jeg var færdiguddannet, derfor satsede jeg på en fremtid som tæpperhandler. Jeg drev forretningen på Vesterbro frem til år 2000, hvor jeg flyttede ind på Grønløkkevej, lokaler jeg fraflyttede i 2002 for at åbne butik i Vestergade. I 2013 flyttede jeg til Kongensgade med De Flyvende Tæpper og nu har jeg flyttet forretningen til nye omgivelser i Havnegade 19, bygning 4, med indkørsel fra Malmøgade, fortæller Abdollah Majidi.

Hos De Flyvende Tæpper forhandles tæpper, puder og kelim.

- Jeg har tæpper, der kan være op til 200 år gamle og tæpper, der sælges fra 100 kroner og op til 100.000 kroner. Man kan få tæpper fra en halv kvadratmeter og op til 30 kvadratmeter. De Flyvende Tæpper har åbent mandag, tirsdag, torsdag, fredag og lørdag fra klokken 11 til 17 eller jeg kan bookes efter aftale, siger Abdollah Majidi, der udover salg af tæpper også tilbyder reparation og vask af tæpper. Desuden yder han hjælp til vurdering af tæpper, når der skal vurderes til forsikringen.

  • Af: