Frisørsalon lokker med en gratis frisure for dine lokker

Klaregade: Søndag 24. januar vil adskillige langhårede miste deres hårpragt for den gode sags tjeneste, hvis det står til Katrine Holst Sommer, der er indehaver af frisørsalonen By Holst i Klaregade.

Sammen med tre kolleger står hun klar med den store saks og tilbyder en gratis frisure til dem, der vil donere deres hårlokker til børneparykker.

- Jeg gør det for at hjælpe kræftramte og syge børn, der har mistet deres hår. Parykker bliver stort set kun lavet til voksne, så de er alt for store og har også et mere voksent udtryk, siger Katrine Holst Sommer.

Hun har fundet frem til en amerikansk og en dansk producent, som hver især har specialiseret sig i at levere parykker til børn men ikke har den fornødne mængde hår at arbejde med.

- Der er nogle strenge krav til håret som gør, at de er afhængige af donationer i form af afklippet hår, derfor har jeg været med til gennem to år at indsamle hår til deres produktion, siger hun.

Venteliste

Frisøren håber, at 60 personer vil tilmelde sig projektet, der finder sted i hendes egen frisørsalon.

- Det er, hvad vi har plads til den 24. januar, og vi har erfaring med, at der er flere, der må stå på venteliste, så man skal ringe og bestille klipning i god tid, hvis man vil klippes den dag, siger hun og understreger, at hun også gerne tager imod hår på andre tidspunkter.

- Jeg får helt ondt i maven, når jeg ser nogen klippe hår af og bare kasserer det. Især når man tænker på, hvor mange børn der kan hjælpes, siger Katrine Holst Sommer.

Hårregler

- For at deltage skal håret leve op til nogle specifikke krav, og det er en god ide at gøre sig tanker om hjemmefra, hvordan man vil have klippet sit hår, siger frisøren, inden hun remser reglerne op.

- Det hår, som vi klipper af, skal være mindst 20 centimeter langt og må ikke være afbleget eller lysnet, siger hun og forklarer, at det er vigtigt at kunne finde den rigtige paryk til et barn.

- Håret skal være nærmest jomfrueligt, siger Katrine Holst Sommer.

Mere fokus

Hun har været med til lignende arrangementer de seneste to år, og hun har tænkt sig at indføre den gratis klippedag som et årligt tilbagevendende velgørenhedsprojekt.

- Jeg synes, der skal stilles mere fokus på, at børn også har et behov for parykker. Sidste år, da jeg arbejdede i en anden salon, fik vi fyldt helt op og havde 60 personer stående på venteliste, så vi håber da, at successen vil fortsætte her. Jeg har helt sikkert planer om at fortsætte med at indsamle hår på den her måde, så vi kan hjælpe de børn, der har brug for det, siger Katrine Holst Sommer.

  • Af: