Sport

Odense har netop fostret en verdensmester i badminton, og mens hele verden hylder Viktor Axelsen, er hans fem år yngre klubkammerat Søren Hald klar til at fylde hans fodspor ud

Godthåbsgade: Udefra syner den gamle, halvrunde badmintonhal i Godthåbsgade ikke af noget særligt, men indenfor bliver der serveret badminton i verdensklasse.

Viktor Axelsen (nærmere præsentation er ikke nødvendig) har for nylig bevist, at Odense Badminton Klub kan måle sig med de allerbedste klubber i verden, men han er ikke alene om bevisførelsen. Søren Hald har for fire måneder siden meldt sin ankomst i rækken af spillere, der kan hente hæder til Odenseklubben, da han vandt U19 DM i badminton - og han vil mere.

Jeg har nogle gange trænet med Viktor op til VM de sidste par måneder. Det er jo fantastisk at have ham så tæt på, for så kan man jo kopier nogle af de slag, som han også brugte under finalen ved VM

Søren Hald

- Jeg rykker op og bliver seniorspiller i år, og inden året er omme, vil jeg sigte mod at spille mig op i top 100 på verdensplan, lyder det fra Aalborgenseren, der flyttede til Odense for tre år siden.

Elitesportsmand

På Tornbjerg Gymnasium er Søren Hald i gang med en Team Danmark-støttet, fireårig elitesportsuddannelse, og det var den, der trak, da han rykkede sine teltpæle til Odense i en alder af 15 år.

- Det er her, jeg har den bedste mulighed for at udvikle mig. Træningssystemet er et af landets bedste med rigtig god sparring og et internationalt miljø og en hammerdygtig træner, roser han sin nye hjemstavn.

Og den nyslåede verdensmester har været med til at inspirere den 18-årige Danmarksmester i en speciel grad.

- Jeg har nogle gange trænet med Viktor op til VM de sidste par måneder. Det er jo fantastisk at have ham så tæt på, for så kan man jo kopier nogle af de slag, som han også brugte under finalen ved VM. De virker, og det giver mig en tro på, at jeg kan videreføre det potentiale, jeg har nu, til at jeg kan blive en af verdens bedste seniorspillere, siger Søren Hald uden at blinke med øjnene.

Med følelse

Set med bakspejlet som monitor virker det unge talents plan meget velfunderet, men undervejs i finalebraget, hvor Viktor Axelsen i overbevisende stil slog badmintonlegenden Lin Dan i to sæt, var der alligevel nerver på spil.

- Jeg hoppede i sofaen og gemte mig bag ved den, og der kom da også en lille tåre, da Viktor havde vundet, for jeg ved, hvor meget sejren betyder for ham, siger Søren Hald, der kun har rosende ord tilovers for klubkammeraten.

- I fodbold har de Ronaldo og Messi, og i badminton har vi Axelsen. Han er sympatisk og venlig overfor alle fans og giver kram og autografer. Jeg synes, han har gjort det på en helt fantastisk måde, og det er noget, jeg lærer af, siger Søren Hald.

Afsmittende effekt

Og med en verdensmester i klubben har selvtilliden fået et ekstra pift.

- Ved morgentræningen, dagen efter Victors verdensmesterskab, kunne jeg mærke en speciel stemning i hallen. Det virkede som om, at alt kan lade sig gøre. Verdensmesterskabet er ikke er så langt væk, og når man ser ham vinde den titel, bliver man jo sulten, siger Søren Hald og kritiserer den jantelovsstemning, der nogle gange kan dukke op i Danmark.

- Jeg har også fået den der med, at nu skal du ikke stikke næsen for langt frem, og lad os lige køre nogle realistiske delmål først, men jeg satser på at kunne gå i Viktors fodspor og blive verdens bedste badmintonspiller. Det virker bare mere realistisk, når der står en fra ens egen klub og lige har vundet VM overfor en milliard kinesere. Det er sgu stort, siger Søren Hald og afslører et ambitiøst delmål, han har sat sig.

- Jeg satser på at slå igennem ved OL i 2024, siger han.

  • Af: