Odenses Phono Festival er landets vigtigste af sin art. Det mener kulturskribent, musikentusiast og musiker Mikkel A. Kongstad, der gav sin mening til kende i en samtale på Twitter. Læs den fulde samtale med begrundelse her

Sociale medier har den særlige egenskab, at du som bruger mere eller mindre tilfældigt kan forvilde dig i en samtale, du ikke vidste vedkom dig.

Sådan skete det forleden, da to mennesker, jeg følger på det sociale medie Twitter, diskuterede den kommende Phono Festival.

På Twitter er det normal kutyme at blande sig, hvis man har mere eller mindre relevante indspark. Så det gjorde jeg.

Phono Festival

Festival for eksperimenterende og elektronsik musik.12-14. oktober.

Hovedscenen findes i år i Kunsthal Ulys, Gl Havnekaj 25

Phonoclub findes i det tidligere Bobz på toppen af parkeringshuset i Store Gråbrødestræde.

Mikkel A. Kongstad følger jeg på Twitter af flere grunde. Han er, som jeg selv, Odense-dreng, og vi har i vores unge år krydset hinandens veje til et par fester i det sydøstlige Odense. Allerede dengang var han en del af bandet Plök, som stadig lever i bedste velgående, men Mikkel A. Kongstad bruger umiddelbart i dag mindst lige så meget tid på at skrive om musik. Blandt andet for magasinet Passive/Agressive og med anbefalinger i formatet "Dagens album".

Bjarke Svendsen følger jeg egentlig også at flere grunde. Han er daglig leder af Jazzhouse i København og det er blandt i den egenskab, at han ser ud til at være en evig kilde til interessante musikalske bekendtskaber.

Samtalen havde allerede der en karakter, der kunne gøre den værdifuld for den Phono-optakt, jeg vidste, jeg ville lave. Så jeg meldte klart ud.

Bjarke Svendsen er imidlertid medlem af bestyrelsen for Phono og må derfor karakteriseres som inhabil i denne sammenhæng, melder han ud med det samme. Men Mikkel A. Kongstad er frisk, så jeg beder ham perspektivere.

Og der har vi det så. Phono Festivalen er et must, hvis du er til elektronisk musik - og hvis du tør stole på en fyr, jeg fandt på Twitter.

  • 17342852_10155990747807846_5935142026828163102_n

    Af:

    Fortæller historier i ord og billeder. Twitter: @knakkergaard Instagram: klausknakkergaard / photobyknakkergaard