Vi har fundet ugens bedste oplevelser til dig

Jazz, blues og folk fylder Latinerkvarteret

Jam Days er byens lidt smalle musikfestival, hvor jazz, blues og folk samles under én hat, og hvor det er det såkaldte Latinerkvarter, der bringes i spil som festivalområde.
Festivalen åbner i dag onsdag 2. august, og mere end 30 navne fylder de seks scener inden Jam Days-ugen er ovre.
Festivalen åbner med blandt andre den amerikanske blues-guitarist og -sanger Kenny Wayne Shepherd, som var lidt af et vidunderbarn, der allerede begyndte at spille guitar - efter sigende efter et skæbnesvangert møde med ingen mindre end Stevie Ray Vaughan i 1984.
Et af festivalens andre hovednavne er den femdobbelte grammy-vinder Dianne Reeves, som har jazz i blodet, men som også har bevæget sig fra r&b-ballader til verdensmusik. Hun synger på Amfiscenen på lørdag 5. august kl. 21.
Festivalen spreder sig ud over Amfiscenen, Dexter, Farvergården, Studenterhus Odense, Kulturmaskinen og Momentum. Der er enkelte gratis koncerter, men ellers kan man købe dagsbilletter, som gælder til alle spillesteder og en partoutbillet til hele festivalen.

Lucy Woodward (US) med Tiptoe Bigband. Lørdag 5. august kl. 19: Amfiscenen. Foto: Lasse Hansen
Lucy Woodward (US) med Tiptoe Bigband. Lørdag 5. august kl. 19: Amfiscenen. Foto: Lasse Hansen

Middelalderdage i Tusindårsskoven

For andet år i træk inviteres odenseanere til middelalderdage i Tusindsårsskoven. Det sker fra onsdag 2. til søndag 6. august
Her kan man se og opleve den store feltlejr med handelsgader og lejrliv og tage på en tidsrejse gennem den europæiske middelalder - fra år 496, kristningen af Frankerriget og frem til Renæssancen, der fødes under Luthers reformation af kirken i år 1534-36.
Mere end 200 aktører, - vikinger og middelalderfolk fra hele Europa viser historiske håndværk, lejrliv, gadescenarier, patrulje- og vagttjeneste, musik og dans, gøgler- og ildshows, vikinge- og middelalderkampshows og riddershows.
Feltlejren er åben dagligt fra kl. 10 til 17 - søndag lukkes dog kl. 16.

Middelalderdage. PR-foto
Middelalderdage. PR-foto

Farverig festival med indisk inspiration

Holi Life - Music Festival of Colors er en festival som er inspireret af ”Holi”, en farverig tradition som oprindeligt stammer fra Indien.
Den finder sted i Kongens Have på lørdag 5. august. Festivalens arrangører har selv boet i Indien og tit rejst dertil og fejret den farverig fest, som omfavner alle - rige og fattige, hinduer og muslimer, lyse og mørke.
Festivalen handler i følge arrangørerne om sammenhold og om at sprede glæde, og at velsigner hinanden ved at kaste med farver.
Arrangementet i Odense er delt i to. Første del kl. 10-15 er mest for børn og får blandt andet besøg af MGP-deltagere og workshops fra lokale danseskoler samt Frida og Tumle fra Kulturmaskinen.
Om aftenen kl. 15-23 kan man bl.a. opleve musik med Kesi, Jimilian (billedet) og Blak samt Bombay Rockers og Perfect Mayhem. Du kan læse mere om festivalen på Facebooksiden facebook.com/holilifedanmark

Jimilian. Foto: Foto: Scanpix
Jimilian. Foto: Foto: Scanpix

Rekordmange hunde på vej til Odense

Den kommende weekend vil et rekordstort antal hunde deltage, når Dansk Kennel Klub Kreds 3 afholder en national udstilling i Odense.
Det foregår 5. og 6. august på Dyrskuepladsen, hvor mere end 2500 hunde er tilmeldt.
- Det bliver det største antal hunde, der nogensinde har deltaget ved en national turnering i Danmark, fortæller udstillingsleder, Solveig Nyby Snitkjær, som også er næstformand i Dansk Kennel Klub Kreds 3.
Ved siden af udstillingen vil der være DM i lydighed og i rally.
Portene åbnes kl. 8, og bedømmelserne starter kl. 10 begge dage. Entréen koster 30 kroner for personer over 12 år, og hvis man vil have hund med, er prisen 30 kroner, og der skal forevises gyldigt vaccinationskort/sundhedsbog.

Udstillingsleder, Solveig Nyby Snitkjær, har indkøbt rosetter for 46.000 kroner til præmiering af hundene. Foto: Kurt Rasmussen
Udstillingsleder, Solveig Nyby Snitkjær, har indkøbt rosetter for 46.000 kroner til præmiering af hundene. Foto: Kurt Rasmussen

60’er-koncert på Amfiscenen

Søndag 6. august vil pigtrådsmusikken igen klinge i midtbyen, når foreningen Rock med Rynker arrangerer deres 4. udendørskoncert på Amfiscenen i Brandts Klædefabrik under navnet ”Glad 60’er Musik”.
Fra kl. 13.30 til klokken 17 vil tre fynske bands med rødder i 60’erne stille op; Les Mann (billedet), Burtons og Group Next Door - i nævnte rækkefølge.
Formanden for Rock med Rynker, Boris Blinoff, forventer et sted mellem 600 og 1.500 publikummer.
- Foreningens medlemmer er jo oppe i årene, og mange er følsomme overfor vejret, siger han og fortæller, at reglerne for orkestrene er reguleret flere gange, siden foreningen startede i år 2000.
- I dag er reglen, at mindst 50 procent af medlemmerne skal have medvirket i 60’erne, og så godkender foreningen de musikere, der er kommet ind for at afløse dem, der ikke kan spille længere på grund af sygdom eller naturlig afgang, siger han.
Reglen skal ifølge formanden sikre, at publikum oplever musikken så originalt som muligt.

Les Mann er blandt de tre orkestre, der vil optræde ved Glad 60'er Musik-arrangementet på Amfiscenen søndag 6. august. PR-foto
Les Mann er blandt de tre orkestre, der vil optræde ved Glad 60'er Musik-arrangementet på Amfiscenen søndag 6. august. PR-foto