Vi har fundet ugens bedste oplevelser til dig

Brinkmann åbner sæsonen hos FOF

Der ventes fuldt hus i Magasinet 10. august, hvor den kendte psykologprofessor og forfatter Svend Brinkmann skyder efterårssæsonen i gang i FOF.
Han holder foredrag med afsæt i bogen ”Ståsteder”, der udkom sidste år.
Samme dag husstandsomdeles efterårskataloget for FOF Odense-Fredericia-Middelfart: Her kan man læse om efterårets program, der blandt flere tæller foredragsholderne korrespondent Rasmus Tantholdt, skuespiller Flemming Jensen og tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen.
Der er naturligvis også masser af kurser på plakaten. Blandt andet indenfor motion og velvære, opera, kultur, natur og en håndfuld foredrag med vikingetema.

Hvem er den moderne nar?

I den nye tragikomiske middelalder-performance ”Nar” udforsker skuespiller Johannes Lilleøre og instruktør Erik Pold den moderne nar. Med forestillingen stiller de spørgsmålene: Har narren en plads i samfundet i dag, og hvem er han? Hvem er det som i dag har fripas til at tale magten i mod, og hvordan gør han det?
I forestillingen møder man den moderne nar. Han har viet hele sit liv til denne rolle og til sin egen uortodokse nar-teknik, som han har baseret på livserfaringer der stritter i øst og vest: ”Jeg har studeret menneskene. Jeg ved hvad de vil gøre, inden de gør det. På den måde har jeg en fordel. Jeg er altid et skridt foran”, siger narren.
Forestillingen er på turné og spiller på Teater Momentum onsdag 9. og torsdag 10. august kl. 19.30.

Skuespiller Johannes Lilleøre bevæbnet med ukulele som moderne nar. Foto: Malle Madsen
Skuespiller Johannes Lilleøre bevæbnet med ukulele som moderne nar. Foto: Malle Madsen

Festival for nycirkus på havnen

Odenseanske Dynamo - Produktionshus for Nycirkus og Ny Scenekunst står i denne uge bag dets første festival: Dynamo Nycirkus-festival.
Det betyder, at der på fredag 11. og lørdag 12. august vil være forestillinger med internationale artister hos Dynamo på Odense Havn.
Nycirkus er en både poetisk, kraftfuld og humoristisk kunstform, hvor det kropslige udtryk er i centrum. Det kan man for eksempel se i forestillingen ”Sequel of a solo” med franskmanden Guillaume Karpawicz, der er mester i diabolo-jonglering.
Der er vide rammer i nycirkus-genren, og for eksempel kan man fredag opleve forestillingen ”Hairy Tales” – en fortælling om hår, alle former for hår og alle steder det forekommer.
På festivalpladsen på Byens Ø ved Dynamo vil der være food-trucks og mulighed for at købe øl og vand under hele festivalen. Det er også her man kan prøve åben nycirkustræning og forskellige workshops.

Nycirkusfestival på Odense Havn. PR-foto
Nycirkusfestival på Odense Havn. PR-foto

Ny festival i mosen

En ny musik- og kulturfestival - Renew Festival - ser dagens lys på lørdag.
12. august kl. 13-19 lægger Munke Mose græs til den lille festival, som er arrangeret af en række lokale ildsjæle. De optrædende er græsrødder og amatører - lokale såvel som udenbys. Programmet bliver en blanding af musik, lyrik, gøgl, dans.
Man kan blandt flere andre møde sangerinden Nanna Bottos og Klovnen Bobo.

Meningsfuld naturmotion med le

Danmarks Naturfredningsforenings Odenseafdeling holder traditionen i hævd og svinger leerne på Kratluskerengen i Næsby søndag 13. august kl. 10-15.
Det er en dag for alle, der kan lide at dyrke meningsfuld motion i naturen. Der kræves ingen forudsætninger og hele familien, unge som gamle kan være med til at slå græsset, samle det sammen og slæbe det ud.
DN sørger for forplejning, så hvis du vil være med til naturplejedagen, skal du tilmelde til Lone på tlf. 23 96 86 37, så der er mad og kage nok.
Den 13. august møder man så op iført gummistøvler og tøj efter vejret, så sørger naturfredningsforeningen for grejet. Kratlus­kerengen ligger mellem Slettensvej 55 (Søhus) og Højvang 157 (Næsby).

Leslåning i Næsby. PR-foto
Leslåning i Næsby. PR-foto

De morgenfriske synger igen

”Morgensang i FOF” er klar til endnu en sæson, når organisten, komponisten og korlederen Carl-Aage Eliasson lægger ud som sangvært onsdag 16. august kl. 8.30.
I alt 22 personer - fortrinsvis sangere og musikere - har meldt sig som frivillige morgenværter fra 16. august til og med 20. december - og hvis morgensangen fortsætter med samme succes som i de foregående tre sæsoner, så ventes det at omkring 75 morgensangere i gennemsnit møder op om onsdagen her i efteråret.
Der er fri adgang og kaffe på kanden, når der er morgensang i FOF’s foredragssal i Vindegade 72-74 i Odense. Det starter kl. 08.30 og varer 20 minutter.

FOF holder igen morgensang i lokalerne i Vindegade. Foto: Robert Wengler
FOF holder igen morgensang i lokalerne i Vindegade. Foto: Robert Wengler