Ugeavisen Odense giver her fem bud på, hvordan en sommerdate kan se ud i odenseanske omgivelser.

Har du bemærket egentlig det? Sommeren er over os, og amorinerne suser rundt i luften. Du skal muligvis kigge godt efter for at se dem, men vi tør godt love, at de er der. Og vi vil faktisk gerne opfordre til, at du lige plejer dem lidt.

Det er med andre ord blevet tid til, at du skal på date. Måske med dit livs udkårne, som satte vielsesringen på din finger for efterhånden mange år siden. Måske med ham eller hende, du har kastet lange blikke efter gennem flere måneder. Eller måske med den kæreste, du ikke har haft tid til at pleje på det seneste, fordi baby, bleskift og manglende nattesøvn har stillet sig i vejen.

Men bare rolig, det kræver ikke det helt store af dig. Vi har nemlig gjort alt forarbejdet og skræddersyet fem forskellige dates i Odense til dig og din udkårne. Så nu handler det blot om at vælge den model, der passer bedst til jeres temperament.

Længe leve kærligheden!

DEN ROMANTISKE

Romantik er et begreb, der kan være lidt svært at håndtere på en date. Faktisk kræver det stor balancekunst at sætte rammerne for en dag, der er fuld af kys og kærlighed uden at blive hverken kvalm eller pladderromantisk. Vi tror på, at den perfekte romantiske date forener små gennemtænkte detaljer med stemningsfulde og ikke mindst afslappede omgivelser.

I starter naturligvis dagen med at tage på picnic i området ved mosen, hvor der gennem årene er blevet stjålet kys i tusindvis. Du har på forhånd hentet en picnickurv hos Druen og Bønnen, der har sørget for at fylde den med alverdens herligheder. I skåler naturligvis i et glas bobler eller to, og så nyder I ellers bare hinandens selskab og den skønne natur.

Når I trænger til at røre jer lidt, går I en tur langs å-stierne. Her er god tid til at flette fingre og holde om hinanden, mens I bevæger jer ud mod Zoologisk Have. Hvis I ikke holder af at gå, kan I også hoppe på Aafartens turbåd og nyde turen ud til dyreparken fra vandsiden.

I slutter daten med en lækker middag på Sortebro Kro, som har en helt igennem fantastisk og idyllisk beliggenhed ved siden af Den Fynske Landsby. Stedet oser af romantik, og maden er lavet med kærlighed.

DEN BUDGETVENLIGE

En god og vellykket date behøver ikke at koste kassen, for vi ved jo alle sammen godt, at kærlighed ikke kan købes for penge.

Odense byder heldigvis på masser af gratis glæder - blandt andet bycyklerne, der er placeret forskellige steder i byen. Snup to af dem og start daten med en cykeltur ud i det blå. Hvis du kender byen godt, har du formentlig udset dig flere gode kysse-steder, og det er jo overhovedet ikke forbudt at indlægge små pauser undervejs.

Når bentøjet er ved at være brugt og maven knurrer, parkerer I cyklerne inde i byen og bevæger jer i retning af ODEON. Hver aften klokken 18.00 er der social dining i byens nye kulturhus, og her får man et lækkert måltid tilberedt på gode råvarer for blot 85 kroner. Ja, du læste rigtigt: 85 kroner! I skal dog leve med at indtage maden ved et langbord med andre gæster, men det behøver jo ikke at forhindre jer I at kigge hinanden dybt i øjnene, vel?

Når sulten er stillet, har I naturligvis fortsat masser af appetit på hinanden. Så slut endelig den budgetvenlige date af derhjemme - nogle af de skønneste ting her i livet er jo som bekendt ganske gratis.

DEN OPLEVELSESRIGE

Hvis I er typerne, der hurtigt kan få nok af hygge i stearinlysets skær, er der absolut også råd for det. Den oplevelsesrige date er fuld af action fra start til slut, så se bare at komme afsted.

Første stop er Funky Monkey Park, hvor I skal prøve kræfter med kilometervis af udfordrende klatrebaner i op til 15 meters højde. Mærk suset i trætoppene og giv adrenalinen frit løb for en stund.

Sulten melder sig på et tidspunkt, og aftensmåltidet skal I naturligvis selv kreere. I skal nemlig på kokkeskole hos STYRBÆKS lidt uden for Odense. I slipper for alle de kedelige forberedelser og kan kaste jer direkte ud i madlavningen under kyndig vejledning af fagpersonale, der har helt styr på, hvordan et lækkert måltid skal skæres.

Den oplevelsesrige date kulminerer med en pubcrawl for to. I tager en taxa ind til centrum og vælger på skift, hvor i byen den næste drink skal indtages. Turen rundt i Odenses natteliv fortsætter til energien er opbrugt og sengen kalder.

DEN GASTRONOMISKE

Vejen til enhver mand - og kvindes - hjerte, går ofte gennem maven. Så på den gastronomiske date er mad og drikke naturligvis omdrejningspunktet.

I starter med at bruge et par timer i Odense Chokoladehus, hvor I skal på flødebollekursus. Chokolatier Thormar Thorbergsson kender alle de gode tricks, så sug endelig til jer, når han deler ud af sine erfaringer inden for eksempelvis chokoladetemperering.

Næste stop er vinbaren S'vineriet. For hvis I har spist tilpas mange smagsprøver i chokoladehuset, må tørsten efterhånden være stor. Brug lidt tid på at fordybe jer i vinkortet og bestil så et par glas hver især. Måske knurrer maven efterhånden også lidt, så det er helt okay at supplere med lidt mundgodt. Men nøjes med at snacke en omgang saltede mandler eller en håndfuld oliven, for appetitten skal helst være stor, når I kaster jer over dagens sidste gastronomiske oplevelse.

I slutter nemlig på gourmet-restauranten The Balcony, hvor I kan få en spiseoplevelse i absolut særklasse. I køkkenet bliver sæsonbetonede råvarer tryllet om til retter med stor velsmag, og vi tør godt love, at der er tale om mad, som fuldkommen slår benene væk under både dig og din date.

DEN VÅDE

Du har nok allerede opdaget det. Odense mangler en strand, hvor man kan dyppe fødderne i saltvand og slå sig ned i vandkanten for at se solen gå ned. Men det betyder ikke, at man er afskåret fra at bruge det våde element på en date i den fynske hovedstad.

Find badetøjet frem og hop en tur i Havnebadet som det første. Så er I lige som i gang og har i øvrigt allerede fra dagens start en god grund til at varme hinanden, når I kommer op af det halvkolde vand.

Gå dernæst i retning af Copper Box Café og Bar, som også er placeret i området ved havnen. Her kan I sidde på taget af en husbåd og nyde både udsigten og hinanden, mens I fylder maven med lækkerier fra brunchbuffeten. Måske har I også lyst til at spille kort, slå med terninger eller kæmpe om sejren i et brætspil - muligheden er der i hvert fald.

Efter et par timer bevæger I jer ind mod byen og slutter daten med en håndfuld specialøl på Christian 4-tal. For daten kan jo være våd i mere end én forstand, og på den lille bodega i Vintapperstræde har I rig mulighed for at få slukket tørsten.

  • fyens.dk