Vi giver dig de fedeste oplevelser i den kommende uge i Odense.

Slapstick-teater med gæve sandalmænd

Den Reumert-nominerede teatertrup Don Gnu er tilbage i tyndslidte sokker og udtrådte sandaler på jagt efter den moderne mands identitet.
Med svedne grin og stumfilms-mimik præsenterer de publikum for det lorne mandfolk: Den voksne drengerøv med det store ego,opflasket på 1970’ernes flødebløde værdier. Med forestillingen ”M.I.S. - Natten lang” tager truppen pulsen på den samtidsramte mand. Strammer det velcrolukkede fodtøj lige vel rigeligt og gør ham en anelse opblæst, eller er der stadig sokkevarm lune at finde derinde bag hjemmestrikken?Forestillingen kan opleves på Teater Momentum fra tirsdag 25. april til og med torsdag 27. april, alle dage kl. 20.

Sjældne optagelser af sejrrig hjemkomst

Sport og foreningsliv er omdrejningspunktet for aktivitet og fællesskab i mange lokalområder. Således også i Fraugde, hvor det lokalhistoriske arkiv i 2015 søsatte en stor og velbesøgt udstilling om byens fodboldleben gennem tiden.
Denne udstilling er nu udvidet med en samling unikke, ikke tidligere offentliggjorte videooptagelser af daværende landstræner Richard Møller Nielsens hjemkomst til bopælen i Over Holluf umiddelbart efter Danmarks fodboldtriumf ved EM i 1992. De samlede filmoptagelser vises søndag 23. april kl. 14 og 16 samt mandag 24. april kl. 17.30. Visningerne finder sted i forbindelse med selve udstillingen i Fraugde Fritidscenter.

Myternes Odense

Enhver by har sine egne sagn og myter - historier fra den nære og fjerne fortid, der indfanger centrale træk og motiver fra byens historie. Odense er ingen undtagelse. Der er myter om ungmøers dyd, bloddryppende kongemord, griske købmand og meget andet.
I foredraget ”Myternes Odense” fortæller museumsinspektør Camilla Pryds Schjerning og arkivar Johnny Wøllekær om myterne og deres natur. Sammen med tilhørerne ser de nærmere på Odense-myternes opståen og forandring over tid, og på hvad måden, de bliver brugt på i dag, kan fortælle om byens skiftende selvforståelser. Forelæsningen finder sted i Historiens Hus tirsdag 25. april kl. 18.30 og afsluttes med en kort vandring i byen.

Museumsinspektør Camilla Pryds Schjerning.
Museumsinspektør Camilla Pryds Schjerning.

Pollack formede dansk historie til filmkunst

Den amerikanske filminstruktør Sydney Pollack er omdrejningspunktet for en aften med filmmediet i fokus. Musikbiblioteket er værter ved et arrangement torsdag 20. april kl. 18.30, hvor filmindkøber og bibliotekar Tove guider publikum rundt i Pollacks imponerende oeuvre og viser klip fra hans film. Sydney Pollack blev flere gange hædret af branchen for sine evner udi filmkunst. Blandt andet vandt han en Oscar for sin instruktion af filmen ”Out of Africa” (1985), hvor Meryl Streep portrætterer den danske forfatter Karen Blixen. Filmens handling udspiller sig på Blixens afrikanske kaffefarm, der ligeledes er rammen om ét af forfatterens mest ikoniske værker, nemlig erindringsbogen ”Den afrikanske farm”.

Sidney Pollack
Sidney Pollack

Festdag for fynsk litteratur

Magasinet i Odense lægger vægge og scene til en litterær fest af sjældent stort format fredag 21. april fra kl. 18. I fællesskab byder Odense Bibliotekerne, Ugeavisen Odense, TV2 Fyn, fynske forlag, Kjærs Bøger og naturligvis en masse forfattere velkommen til Det Store Bogshow 2017 - et show, hvor publikum blandt andre kan opleve bestseller-forfatterne Leif Davidsen, Vibeke Marx, Mich Vraa og Morten Vittrup, der alle har tilknytning til Fyn.
Man kan også overvære en litterær samtale - modereret af journalist Signe Ryge - mellem to af byens politikere, by- og kulturrådmand Jane Jegind og byrådsmedlem og forfatter Anders W. Berthelsen.
Og naturligvis kan man klappe med fra salen, når Årets Læser-prisen 2017 uddeles til en særligt dedikeret, fynsk læsehest.

Leif Davidsen.
Leif Davidsen.

Andersen 
i nye klæder

Fra tirsdag 25. april til og med søndag 7. maj forvandles Kunstbygningen Filosoffen til ”H.C. Andersens Magiske Univers” - en moderne og performativ oplevelse, der inviterer publikum til at se den odenseanske eventyrdigter i et nyt lys.
I hele perioden er det muligt at opleve tankevækkende installationer, der gennem leg med lys og skygge fortolker H.C. Andersens eventyr på en måde, så fantasien slippes løs. Derudover kan man se uddrag af det poetiske og magiske eventyr ”Tommelise”.Lørdag 29. og søndag 30. april kan man opleve dansekompagniet Ingrid Kristensen og Co.’s mangeartede H.C. Andersen-danseshows og blandt andet nyde den intense solo ”The Ugly Duckling”, der siden 2002 har begejstret publikummer rundt om i verden. Kompagnileder Ingrid Kristensen går også selv på gulvet og fortolker H.C. Andersens værker. Forestillingerne finder sted begge dage kl. 15.

Spionmusik for fuld udblæsning

Klarinetter, trompeter, trækbasuner, slagtøj, fløjter, sang og saxofoner.
Der er lagt op til en flot og festlig musikalsk oplevelse, når det 45 mand store orkester Syddansk Musikkonservatoriums Concertband giver koncert i Rådhushallen fredag 21. april kl. 17.
Orkesteret består af klassiske og rytmiske studerende fra SDMK samt udvalgte MGK-elever fra Syddanmark, og repertoiret bevæger sig indenfor den lettere tilgængelige og populære del af den klassiske musik. Dette kommer særligt til udtryk i eftermiddagens koncert, hvor orkesteret blandt andet spiller ikonisk filmmusik, herunder temaet fra Hollywood-seerhittet ”Pirates of the Carribean”. Man kan tillige se frem til at høre Nanna Schou synge den oscar- og grammyvindende sang ”Skyfall” fra James Bond-filmen af samme navn.Rektor ved Syddansk Musikkonservatorium, Claus Skjold Larsen, vil agere konferencier ved arrangementet, mens dirigent Rolf Pedersen styrer de musikalske udfoldelser.

DB-SP: FILM/PIRATES OF THE CARIBBEAN: DOED MANDS KISTE 
 (Skuffende soeroever-skroene) 
 Billedtekst: Johnny Depp ...
DB-SP: FILM/PIRATES OF THE CARIBBEAN: DOED MANDS KISTE (Skuffende soeroever-skroene) Billedtekst: Johnny Depp ...

Filmvisning og kunst­udstilling kombineres

Torsdag 20. april fra kl. 18.30 er Odense Filmværksted værter for et kunstarrangement i filmisk såvel som fysisk form.
Under titlen ”Kunst og kunstfilm” kan man således opleve en udstilling med kunstmalerier af de tre kunstnere Anita Køtlum, Ella Rasmussen og Kat Whitehouse og høre Lars Bent Petersen fra Det Fynske Kunstakademi fortæller om kunstbegrebet. Derefter vises fem kortfilm, alle med det tilfælles, at de har et abstrakt strejf, der møder øjet som et kunstværk. Instruktørerne bag filmene er tilstede på aftenen, og efter filmvisningen er der mulighed for at høre deres tanker om værkerne i en Q&A-session.Aftenens kortfilm er ”Kinderspiel” af Sune Maglegaard, ”Springet” af Jørgen Bjørn Hansen, ”Alting ligner glas der knaser” af Thomas Elley, ”Frisøren” af Andreas Sommer samt ”Voxeværk” af Mie Skjoldemose.

  • fyens.dk