Træd ind blandt monstre, helte og nørder. Træd ind i Dragons Lair

En stribe grimme bæster holder øje med dig, når du træder ind i butikken. Den ene grimmere end den anden.

De hænger med åben mund og udhulede øjne. Grimme sataner ...

På væggene hænger køller, sværd, økser og geværer, og i et hjørne af butikken kæmper tre drenge for at slå hinanden ihjel.

Når du træder ind ad døren i Gråbrødrepassagen 9, træder du ind i en anden verden. Du træder ind i Dragons Lair.

- Her er det obligatorisk at have set den nye Star Wars, siger bestyrer Simon Jeppsen og griner på en sådan måde, at graden af sandhed i udsagnet kan være svær at bestemme.

Det her er nemlig et mekka for nørder. Og jo, det er helt okay at bruge ordet "nørder". Det skal forstås i den mest positive forstand. Som et udtryk for dedikation til sin hobby.

- Vi er nørder. Nørder, fordi vi går op i vores hobby. Det samme kan du sige om folk, der spiller fodbold eller musik. Vi går bare op i vores spil - hvadenten det er brætspil eller rollespil, siger Simon Jeppesen og trækker på skuldrene.

- Desuden er det blevet langt lettere, at være nørd. Det er mere acceptabelt, og vi ser folk fra alle lag og klasser herinde. Det er ikke længere et specielt segment, det kommer, siger han.

Socialt sammenvær

Forklaringen skal måske findes i, at mens det har udviklet sig til en trend rent faktisk at være sammen, så har det hele tiden været fundamentet i blandt folket i Dragons Lair, at man er sociale.

- Grundlæggende kan du sige, at det er sociale spil, vi sælger. Det er brætspil og det er rollespil, men fælles er, at du spiller det med andre, siger Simon Jeppsen.

De førnævnte kamphaner i hjørnet understreger meget godt, hvad Simon Jeppsen lige har fortalt.

De tre unge fyre har stået her siden morgenstunden. På en grøn spilleplade - på et bord - har de med små detaljerige figurer udkæmpet en række drabelige slag.

Spillet hedder "Warhammer" og er et af de mest populære figurkrigsspil overhovedet, og en så dragende aktivitet, at det denne dag har fået de tre opslugte gutter til fuldstændig at glemme frokosten, kommer de i tanke om.

Den indlevelse er ubetalelig reklame for produktet - kun i få butikker får du demonstreret varen så indgående som her.

- Det er selvfølgelig meget unikt, at kunder kan komme ind og se, hvordan spillet fungerer. Igen, det er et meget socialt miljø, hvor alle snakker med alle, siger Simon Jeppsen og sender en hilsen tværs gennem butikken, hvor to fyre i 30'erne netop har afsluttet et spil Star Wars.

- Vi ses, lyder det begge veje. Det er usvigelig sikkert, at de har ret.

Med stor sandsynlighed allerede den førstkommende mandag aften, hvor Dragons Lair holder Game night.

Butikken er lukket i traditionel forstand, men for alle, der har lyst til at møes og spille, er portene til dette eventyrlige univers åbne.

- Det handler i bund og grund om at være med til at sikre de bedste betingelser for alle, der vil spille rollespil i den ene eller anden forstand. Det er for alle - begyndere til rutinerede - også for dem, der bare gerne vil se, hvad det er for noget. Det er en ret unik måde at få en fornemmelse for, hvilket spil man er til. Det er en spilleaften og en demoaften for alle, siger Simon Jeppsen.

Således også for dig, kære læser. Dag og aften. Hvis du tør. Blandt trolde, orker, krigere og helte ... I en ikke helt almindelig verden.

  • 17342852_10155990747807846_5935142026828163102_n

    Af:

    Fortæller historier i ord og billeder. Twitter: @knakkergaard Instagram: klausknakkergaard / photobyknakkergaard