"En hårdt tiltrængt udvidelse af Østre Stationsvej må vente lidt, fordi hotel-projektet ved Kongens Have er trukket længere ud end beregnet.

Vejudvidelsen er et led i en helheds-plan for området omkring banegården. Den omfatter - foruden det nye hotel - kontorer og butikker overfor. Her skal også Texaco-tanken og den store parkeringsplads flyttes over, og samtidig udvides Stationsvejen fra to til fire spor på det sidste stykke fra Ålykkegade til Thomas B. Thriges Gade.

Krydset ved Nørregade lys-reguleres, og den såkaldte Berlinmur forsvinder. Det lidet kønne gitter midt på Stationsvejen har længe været en torn i øjet på de handlende, specielt i Nørregade."

I dag er alt dette jo historie, som man siger. Men i november 1986, da Fyens Stiftstidende skrev om planerne, vidste ingen, at netop den fynske medievirksomhed senere skulle komme til at ligge her - på det mange sikkert stadig husker som Texaco-grunden efter benzinstationen af samme navn. I dag med adressen Banegårdspladsen 1.

På det gamle fotografi fra 1949 har fotograf Arne Bloch stået med ryggen mod den tidligere banegård og fotograferet over mod Kongens Have, mens sporvogn nr. 5 stryger afsted med en reklame for den lokale T.H. Duchs Vinhandel på Klingenberg.

I september 1911 fik Odense sine sporvognen, og de kørte frem til 1952. Netop her på Østre Stationsvej gentager historien sig så om få år, for her kommer den ny letbane til at gå - den moderne version af sporvognen.

Kilder: Fyens Stiftstidende og Odense Stadsarkiv

Mere om emnet

Se alle
Odense før - før... og nu - her er den allerførste

Odense før - før... og nu - her er den allerførste

1
Før og nu: Historisk artikelserie runder 30 år

Før og nu: Historisk artikelserie runder 30 år