Tine Kjeldsen ejer sammen med sin mand boligbutikken, Tine K Home, der sælger boligtilbehør til hele verden. Mød designeren, der kun laver ting, hun selv vil have stående

Det hele startede med en container fuld af puder, havehynder og vattæpper. Det var inden, der endnu var noget, der hed Tine K Home og på et tidspunkt, hvor møbler helst skulle være afskallede. Tine Kjeldsen havde en lille butik i Charlottenlund. Hun tog tit til udlandet, for at finde varer til forretningen. Men på et tidspunkt kunne hun ikke længere finde det, hun ledte efter.

Tine K Home

Sælger det meste til boligen. Bambus og rattanmøbler til ude og inde. Lanterner, puder og bestik. Mandag-torsdag: 10-17.30Fredag: 10-18Lørdag: 10-14

- Der manglede noget simpelt i kolde farver. Og min kæreste spurgte, hvorfor jeg ikke bare lavede det selv, griner hun nede fra den ene ende af den rosa, velour sofa, hun selv har designet.

Og det var sådan, hun endte med en container fuld af boligtilbehør. Sammen tog parret og deres lille datter på Formland (red. Danmarks største interiør- og desigmesse), og efter to dage havde de solgt alt, hvad der var i containeren. Siden flyttede de til Fyn. Og i dag ligger verdens eneste fysiske Tine K Home butik i Overgade. Og det stof, der var på puderne i containeren dengang, kan man stadig få i dag.

- Det er sådan en basisvare, vi har. Interiør skifter ikke som modebranchen. Jeg kan godt lide, at man kan bygge videre på det, man har uden at skifte det hele ud. At man måske bare kan nøjes med at skifte et par puder ud, siger hun.

Egentligt er Tine Kjeldsen uddannet dekoratør, men hun kan noget andet. Hun kan designe noget til sig selv, som andre også gerne vil have. Og det var sådan, de første kollektioner opstod.

- Så skulle vi have nyt sengetøj eller nye håndklæder, og så kiggede jeg rundt. Der var ikke noget på markedet, jeg kunne lide. Men jeg vidste inde i mit hoved, hvordan det skulle se ud, fortæller hun. Og selvom det ikke længere er så tilfældigt, hvad der bliver produceret, så er det hele stadig designet ud fra, hvad Tine Kjeldsen har lyst til at have stående. Og det virker stadig. Tine K Home bliver i dag solgt i over 800 fysiske og online butikker verden over.

Drømmen om syden

Set i bakspejlet er det egentligt ikke så overraskende, at Tine Kjeldsen er endt, hvor hun er. Da hun fik sit første værelse, blev det fluks malet i samme lyserøde nuance, som sofaen, vi sidder i. Og mens veninderne havde helt andre ting i hovedet, gik hun ved juletid på rov efter grene fra buksbom, så hun kunne lave sin egen adventskrans.

- Det var der sgu ikke nogle af mine veninder, der gjorde, griner Tine Kjeldsen.

- Det var det her med at skabe en hyggelig atmosfære og gøre noget ud af tingene, der satte mig i gang.

Over os svæver et hav af forskellige markedskurve. De er håndflettede af palmeblade, vendt på hovedet og brugt som lampeskærme. Og så hænger de der, fordi Tine Kjeldsen er vild med dem. Hun har designet dem, fordi de er hendes stil. Ligesom med alt andet i butikken.

- Stilen er vel, siger hun og kigger rundt.

- Nordisk elegance kombineret med noget sydlansk. Men i virkeligheden handler det mere om at skabe en stemning fremfor at have en bestemt stil.

- For mig er det mere det, at man har det godt i det. Det skal ikke bare foregive noget. Jeg kan godt lide, at det er sat sammen sådan lidt miks maks. Man kan sige, at det er skabt med drømmen om at bo under sydlige himmelstrøg, siger Tine Kjeldsen. Og selvom hendes brand bliver solgt i hele verden, så er hendes ting personlige.

- Det er med mit hjerte og min sjæl. Man kan sige, det er min hobby.

  • Christine Landry

    Af:

    Journalist på Pindle Odense og Ugeavisen Odense.