Familie og trav

Næsby: På lørdag er der atter løbsdag på Fyens Væddeløbsbane, men det bliver ikke en helt almindelig en af slagsen.

I samarbejde med Odense Kommune er dagen gjort til en "Familie- og integrationsdag", som giver "nye" og "gamle" odenseanere en mulighed for at mødes på tværs af alder, hudfarve og kultur i en festlig ramme på væddeløbsbanen, som det lyder i den udsendte pressemeddelelse fra Odense Kommune.

Således bliver dagens hestevæddeløb suppleret med en masse underholdning før, imellem og efter løbene, hvor hovednavnene på den til dagen opstillede scene er Jokeren og Zididada samt Luul Hirsi og rapperen Jones. Desuden vil der være forskellige madboder samt stande med relationer til dagens integrationstema.

Galoppremiere

Nu hvor foråret er kommet, er fuldblodshestene trukket ud af staldene og klar til at dyste på galopbanen. Så på i alt syv af de kommende løbsdage fra maj til september, vil der være galopløb på programmet.

Lørdag gælder det "Højgaard Hestehospitals Åbningsløb" med ni heste på plads i startboksen. Blandt disse er Ferrari Junior, der sidste år vandt titlen som "Årets galophest" på Fyens Væddeløbsbane.

Den nye lokale galoptræner Bolette Rosenlund sender Mary Boyle til start med Rikke Robach Bonde som jockey, og Johnny Reimers Sir Winston får erfarne Lea Olsen i sadlen, medens Racing Club Fyns Frantthetank rides af Dorthe Borup Andersen.

I dagens andet galopløb er der hele 12 ekvipager til start, så en flot sæsonstart er i vente for den fynske fuldblodssport.

På travbanen er der ni løb på programmet suppleret med to ponytravløb, og hele dagens program starter kl. 12.00, hvor rådmand Steen Møller holder åbningstalen inden Zididada bliver de første på scenen. Der er gratis entré denne løbsdag.

  • Af: