Kochsgade: I fredags åbnede Kirkens Korshær en ny stor genbrugsbutik i Kochsgade 120.

I de seneste uger har det summet af liv i lokalerne, hvor omkring 30 frivillige har været i gang med at sætte inventar og gøre vare klar til åbningen i fredags.

- Det har været en rigtig spændende proces. Alle er nye og næsten ingen kendte hinanden på forhånd, og så kaster man sig ud i en meget kaotiske opgave med at lave en stor genbrugsbutik på 700 kvadratmeter, siger korshærsleder Kaj Skølstrup.

- Genbrugsbutikken har intet fast koncept, man ved ikke, hvilke varer man får forærende, hvad der kan sælges og hvad de skal koste. Samtidig er alle medarbejdere frivillige, som man ikke bare kan kommandere på arbejde. De er med så længe, de synes, det er sjovt og giver mening, fortsætter han og tilføjer, at korshæren gerne ser endnu flere frivillige personer tilknyttet butikken.

Kochsgadebutikken er indrettet med alle mulige varer indenfor de fleste kategorier af tøj, tusind ting, møbler, bøger, el-ting og så videre. Der er rigtige mange varer, men næsten ikke to af den samme. Nogle af varerne kan købes som nye til en højere pris i almindelige butikker, andre er unikaer, hvor der kun findes et eksemplar.

- Hele overskuddet går til Kirkens Korshærs arbejde i Odense. Her er der rigeligt at gøre, fortæller Kaj Skjølstrup, som til dagligt er leder af varmestuen i Nørregade 48.

Varmestuen benyttes af socialt udsatte mennesker, som kommer for at få hjælp til dagen og vejen. Mad og varme, er vigtige elementer for overlevelse, og det er der altid på programmet i varmestuen. Genbrugsbutikken er nummer 244 i Kirkens Korshærs regi i Danmark.

Butikken har åbent mandag - onsdag fra klokken10 til 14, torsdag og fredag fra 14 til 17.30, samt lørdag fra 10 til 13.

  • Af: