• I ti år har Fashion Lab levet en forholdvis anonym tilværelse i Kongensgade. Nu ændrer forretningen navn til Morten Rex, verdens skal erobres - men stilen bliver den samme

Noget af det, der kan irritere Morten Rex allermest, er en James Bond-film. Ikke på grund af plottet eller skuespillerne.

- Hør nu her. De bruger kassen på biler, kulisser og skuespillere. Det er en film, der skal være gennemført, men på jakkesættene matcher nålestriberne over skulderen ikke. Der er sjusket, siger han og griber et jakkesæt ned fra stativet og viser, hvordan striberne machter på det.

I showroomet i Kongensgade er der intet sjusk. Alle jakkesæt, skjorter, kjoler og sko er syet specifikt efter Morten Rex' ønsker, idéer og mål. Præcis som var han en kunde i egen butik. I knap 10 år har han drevet Fashion Lab, der laver skræddersyet tøj. Nu ændrer han forretningens navn til sit eget, Morten Rex, men indholdet bliver det samme.

- Det er et udtryk for, at nu tager vi et skridt ud i verden. Nu sparker vi dørene ind og forsøger at nå så langt ud som muligt, siger han med lige dele smil og alvor.

For mode er ikke noget, Morten Rex joker med. Det viser eksemplet med James Bond med al tydelighed. Og den kompromisløse tilgang til håndværket er båret af en tro på egne evner.

- Vi fjerner janteloven. Hvorfor skulle man ikke kunne erobre hele verden fra Kongensgade i Odense. Folk, der vil have mit tøj, de vil også gerne tage turen hertil for at blive målt op, siger han.

Dressed op til dans

En af dem, der gør det, er den tidligere professionelle danser og nuværende dommer i "Vild med dans" Jens Werner. Han har i mange år båret Mortex Rex' kreationer i de populære danseprogrammer, der samler nationen.

Men hvor Werner gerne snupper en af de lidt mere flamboyante kreationer, så er den typiske køber noget mere konservativ.

- Det er ofte det gode, traditionelle jakkesæt, folk vælger - hvert fald første gang. Det er folk, der vil kunne bestemme ned til mindste detalje, og som vil have et godt håndværk - hvor nålestriberne passer sammen over skulderen, siger Morten Rex.

Han glæder sig især over detaljerne, han og kunden i fælleskab kommer på.

- Når brudgommen kommer ind og skal have syet sit jakkesæt, så kan vi lave en specielt tekst i forret til minde om den store dag. Vi havde en Liverpool-fan, der skulle giftes. Han fik sit navn og datoen broderet, og så skrev vi "You'll never walk alone". Den var en fin detalje, synes jeg.

For det er et samarbejde mellem Morten Rex og kunden at lave det perfekte jakkesæt.

- Kunden har nogle ønsker og idéer. Min opgave er så at vejlede ud fra min erfaring. Kunden skal have et resultat, han eller hun er tilfreds med, men jeg skal også kunne stå inde for resultatet - det er et samarbejde, siger Morten Rex.

Leveringstiden på et sæt skræddersyet tøj er typisk tre-fire uger efter opmålingen.

Tekst og foto: Klaus Knakkergaard

klkn@pindleodense.dk

  • 17342852_10155990747807846_5935142026828163102_n

    Af:

    Fortæller historier i ord og billeder. Twitter: @knakkergaard Instagram: klausknakkergaard / photobyknakkergaard