Log ind

Ny restaurant: Vår skal vi spise

  • Ny restaurant: Vår skal vi spise
    1 / 2
    Jacob Burmølle-Jensen. Privatfoto
  • Ny restaurant: Vår skal vi spise
    2 / 2
    Maden, som du kan se frem til på Restaurant Vår. PR-foto

Ny restaurant i Vintapperstræde vil have fokus på bæredygtighed og lokale råvarer

Smag på ordet "Vår". Smager du forår? Smager du noget grønt? Som om noget er i færd ned at springe ud?

I så fald er du på rette spor, og kan du lige smagen, så bør du nok overveje at kigge ned i Vintapperstræde fra begyndelsen af maj, når Restaurant Vår slår dørene op.

Det er odense-drengen Jacob Burmølle-Jensen, der efter ophold i London, Norge og København, er vendt tilbage til det fynske for at åbne sit eget sted. Og han vil gerne have, at du tænker forår, grønt og friskt, når du tænker på Restaurant Vår. For det er nøgleordene.

Restaurant Vår

Restaurant Vår får lokaler i det tidligere Master Grill i Vintapperstræde 10.Åbningstiderne bliver:

Frokost:

Torsdag-lørdag: Fra klokken 12 med sidste bestilling klokken 14. 

Aften:

Onsdag-lørdag: 18-01 med sidste bestilling klokken 21.

 

- Kød og grøntsager får vi fra små gårde på Fyn, hvor markerne dyrkes økologisk eller biodynamisk. Og så er det vigtigt, at dyrene lever under naturlige forhold. De samme gælder vores fisk, hvor leverandørerne skal gå op i bæredygtighed, fortæller Jacob Burmølle-Jensen.

Og bæredygtigheden vil gennemsyre hele ideologien bag restauranten.

- Vi er nødt til at tænke på bæredygtigheden Det kan ikke nytte noget, at vi misbruger jorden og sprøjter med alt muligt, hvis vi også vil have en sund jord om 30 år. Det er et ret vigtigt princip for os, og så er vi også af den opfattelse, at det simpelthen smager bedre.

Stjerner fra København

Selv om det er Jacob Burmølle-Jensens debut som restaurant-ejer, så er det ikke første gang, han starter et sted op fra bunden. Han kommer fra en stilling som køkkenchef på restaurant Naert i København, som han var med til at starte op fra bunden. Stedet nåede på forholdsvis kort tid at etablere sig som et af de gode i hovedstaden, og blandt andet AOK og Politiken kvitterede med fem stjerner.

Nu bliver det hjembyen, der skal indtages med mad, der kommer til at ligge sig tæt op ad Naerts nordiske køkken. Jacob Burmølle-Jensen er allerede flyttet til byen, som han føler har udviklet sin storby-ånd.

- Der er sket meget i Odense, siden jeg flyttede herfra. Der er kommet en rigtig god følelse af at være en storby, og det giver lyst til at slå sig ned og for mit vedkommende åbne en restaurant, siger han.

  • Lasse Hansen

    Af:

    Jeg er journalist bevæbnet med et kamera og en lyst til at gå helt tæt på mennesker. Jeg er uddannet fra journalisthøjskolen i Aarhus i 2009. Jeg har siden været ansat på TV 2/Danmark, Fyens Stiftstidende, fyens.dk, Erhvervsavisen Fyn og Pindle Odense. Jeg er desuden forfatter til biografien "Nalle - et liv ad omveje".

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere