Camilla Graae vil give fynboerne interiør og indretningsidéer, de ikke finder andre steder i Odense. I denne uge åbner hun butik og showroom i midtbyen.

Stilen springer i øjnene med det samme. Den er fashionabel og sprælsk, men samtidig harmonisk og afbalanceret.

De mixede stilarter skaber kontrast og giver øjnene noget at arbejde med, når blikket vandrer rundt mellem spejlblanke overflader, velourbløde tekstiler og unika kunst med masser af struktur.

- Det har været min tanke at give Odense et univers, som minder om noget, man finder, hvis man går en tur igennem Marais-kvarteret i Paris. Mit mål er, at man bliver præsenteret for en lidt anden stil, end mange er vant til, forklarer Camilla Graae, der er indretningsarkitekt og nu også ejer af Atelier Graae i Pogestræde.

Atelier Graae

Pogestræde 30Boligunivers med tegnestuem, showroom og interiørforretning samlet under et tag.Åbningstider: Tirsdag-fredag 11-17.30Lørdag: 10-14

Og man forstår med det samme, hvad hun mener. For i det forholdsvis lille lokale er det hverken bambusmøbler, lyse pasteller eller florlette tekstiler, som sætter dagsordenen. Det er til gengæld prægtige gulvkrukker, iøjnefaldende nips og store dekorative spejle.

- Den nynordiske stil har fyldt rigtig meget inden for boligmoden de seneste år, og jeg er også selv rigtig begejstret for alle de danske brands som Muuto, Hay, House Doctor og Ferm Living, siger Camilla Graae og understreger:

- Men jeg synes også gerne, vi må gå skridtet videre. Det må gerne være lidt eklektisk efter min mening. Vi må gerne turde at supplere med materialer, man normalt ikke lige forbinder med hinanden, fordi det faktisk kan løfte indretningen rigtig meget. Så det er noget af det, jeg gerne vil inspirere folk til, når de kommer herind.

Mere om Camilla Graae

Er 37 år og bosat i Hunderupkvarteret i Odense.Er gift med den tidligere professionelle fodboldspiller Morten Bisgaard, som hun har fem børn sammen med.

Er uddannet indretningsarkitekt fra Arkitektskolen for Indretningsdesign i København og har de seneste år arbejdet som selvstændig.

Arbejdede inden da i den odensebaserede interiørvirksomhed Brandts Indoor.

Har 15 års erfaring fra modebranchen og blev i sin tid udlært hos Nørgaard på Strøget i København.

Skriver om indretning og design på netmagasinet www.chrichri.dk, som tv-værten og bloggeren Christiane Schaumburg-Müller står bag.

Læs mere om Camilla Graae og Atelier Graae på www.ateliergraae.dk.

Håndplukket interiør

Camilla Graae har boet mange år i Italien og England og er især draget af den internationale indretningstil, man ser i store europæiske byer som London, Paris, Milano og Barcelona.

Derfor kigger hun også ud over Danmarks grænser, når hun skal finde varer til sine indretninger og nu også til Atelier Graae.

- Langt det meste har jeg håndplukket i udlandet. Jeg har nogle gode kontakter i Italien, hvor jeg fortsat kommer meget, og så finder jeg også en del ting, når jeg er på messe i Paris, fortæller indretningsarkitekten.

- Samtidig supplerer jeg med produkter fra små danske leverandører og kunsthåndværkere og designer også nogle enkelte ting selv, tilføjer hun.

Mere end nips og pynteting

Det er dog ikke kun færdigproducerede boligartikler, Camilla Graae kan tilbyde sine kunder.

På bordet foran hende ligger flere tykke bøger med stof- og tapetprøver, som også kommer til at spille en nøglerolle i den lille forretning.

- Boligindretning er jo mange ting. Det er også maling, tapeter og gardiner, og de ting kan man også komme ind og blive rådgivet omkring. Så hvis man skal have syet gardiner eller puder til sit hjem eller ønsker at få ombetrukket en gammel stol, har jeg en lang række forskellige stoffer, man kan vælge imellem, siger hun.

Atelier Graae har første åbningsdag fredag den 16. juni.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Jonah Blacksmith: Vi spiller som vejret i Vorupør

Jonah Blacksmith: Vi spiller som vejret i Vorupør