Superligaopstart

Superligasæsonens første spillerunde venter lige om hjørnet. Avisen tog derfor en snak med OB's anfører Kenneth Emil Petersen om fodbold, Twitter, hadet til at tabe og træstammer

Hej, det er Kenneth?

Hej Kenneth. Det er Kristian Isaksen fra ugeavisen. Nu introducerer du dig som Kenneth, men jeg kender dig bedst som Kenneth Emil. Hvad bruger du selv?

- Jeg har altid selv sagt Kenneth. Det er også det, mine forældre gør. I fodboldverdenen er jeg KEP og opfindelsen af Kenneth Emil stammer fra tv. Det er mit kunstnernavn.

Kenneth Emil Petersen

Født 15. januar 1985 i SolrødHar kæreste og en datter

Fodboldspiller og anfører for OB

Tidligere Danmarksmester og pokalvinder med AaB. Begge gange i 2014

Bor du egentlig i Odense og er du faldet til?

- Jeg har købt hus i Dalum og er faldet godt til. Min kæreste er fra Nordjylland, så det var lidt hårdt at hive hende ud af de trygge omgivelser i Aalborg. Men hun fik hurtigt et job her og nu er vi virkelig glade for Odense. Det er en dejlig by.

Hvor bør OB ligge i tabellen?

- Som minimum i slutspillet (top seks). Det er det helt klare mål for holdet. Vi har en stærk trup og flere spillere har rykket sig meget det seneste år. Det så man jo også tydeligt, da vi kom tilbage fra vinterferien og viste de kvaliteter, vi besidder.

Hvor vil du helst spille, hvis der var frit valg på alle hylder?

- Drømmeklubben er jo Liverpool. Jeg har fulgt klubben fra jeg var helt lille, men jeg kan godt mærke med alderen, at der ville være andre ting, der trak. En by som Barcelona vil da ikke være tosset at flytte til.

Din far er Palle Plankeværk (legendarisk målmand i blandt andet hedengangne B 1903). Hvem er du så?

- I Herfølge blev jeg kaldt Planke. Og i Horsens blev jeg så kaldt Palle. Da jeg rykkede til Aalborg lod jeg far-referencerne blive tilbage. Der slap jeg af med dem, selvom det aldrig har generet mig. Det var en mand, der ligesom jeg, sagtens kunne finde på at tage en 60 meter lang sprint ud til linjevogteren, hvis flaget blev hejst uretmæssigt. I AaB blev jeg til KEP og det hænger også ved i OB.

Hvorfor OB?

- Jeg kom hertil, fordi det kunne være spændende at være i en stor klub som OB og forhåbentligt få vækket klubben og bragt den tilbage til der, hvor den hører til. I toppen af ligaen.

Du var meget aktiv på Twitter indtil december sidste år. Hvorfor er du stoppet?

- Jeg holder en pause. Der er for meget had derinde og negativitet forbundet, når man er en offentlig person. Så får man nogle slag over næsen. Jeg har haft behov for at trække mig tilbage fra de mange kloge mennesker, der har en mening om tingene, når man har tabt nogle kampe. Men jeg skriver nok igen, inden sæsonen går i gang.

Er du en dårlig taber?

- Jeg er en vanvittigt dårlig taber. Jeg er så dårlig, at vores Partners(brætspil)-kvartet er gået i opløsning. Der var simpelthen for dårlig stemning, så en af spillerne er skredet. Det er ret skidt. Jeg smører ham lidt for at få ham tilbage, men jeg tror, han er væk.

Er det din skyld?

- Det er i hvert fald min makker, der har trukket sig. Så nu efterlyser jeg en ny.

Er der røget nogle omklædningsskabe på den konto?

- I Ådalen er der slet ikke omklædningsskabe. Faciliteterne er oldgamle, så vi trænger til nyt.

Men det giver vel ingen mening, hvis du smadrer dem alligevel?

- Haha. Jeg lover, at kommer der nyt, så behandler jeg skabene ordentligt.

Hvad er din yndlingskage?

- Træstamme! Uhhh, den er god. Alt godt fra gulvet og så marcipan ovenpå. Det slår alt. Det er langt bedre end en jordbærtærte. Jeg havde en træstammepusher i Aalborg og i Odense går jeg på Lagkagehuset.

På Fyn er brunsviger kongen over alle kager. Hvad synes du om den?

- Den er ok. Den bliver givet ekstremt meget til fødselsdage i klubben, så jeg har fået den så meget, jeg nærmest er blevet træt af den. Det bliver lige voldsomt nok med farinen. Jeg ville aldrig i hele mit liv købe en brunsviger. Hellere 20 træstammer.

Er du en samler?

- Nej. Altså jeg gemmer trøjer fra kampene, men nu har jeg aldrig mødt de mest sexede hold, så hvis jeg skal pege den trøje ud, jeg er gladest for, så er det faktisk den, vi havde på, da vi spillede kval om at komme med i Champions League med AaB. Den er prydet med CL-logoet. Det var en stor oplevelse og jeg ærgrer mig stadig over, vi ikke kom videre.

Hvad ærger du dig mest over?

- At jeg ikke spillede pokalfinalen mod FCK i 2014. Det slår min nedrykning med Horsens. Jeg blev skadet fire dage forinden, da jeg jublede på Slagelse Stadion over, at vi havde vundet mesterskabet. Jeg hoppede lidt for voldsomt i vejret og så springer noget i læggen. Det var hårdt ikke at være med, men jeg jublede selvfølgelig med over sejren.

  • Af: