PÅ CYKEL I ODENSE

550 km cykelsti, 123 stibroer, 65 stitunneller og 19 cykelpumper. Det er noget af det, Odense tilbyder byens cyklister. Med Odense Rundt i lommen kan du desuden vælge mellem den korteste eller den grønneste rute på cykel.

Skal du fra Bellinge til Seden, kan du få anbefalet forskellige ruter med appen Odense Rundt. Den fortæller dig blandt andet, at turen er næsten syv kilometer kortere på cykel end i bil, men alligevel tager ca. dobbelt så lang tid. Er du frisk på at hoppe på cyklen, kan du vælge mellem den korteste rute, den grønneste rute, eller den anbefalede rute, som er den rute, hvor mest muligt af turen foregår på stier og cykelstier. Du kan også få vist ruter i tidsrummet klokken 21-09, hvor turen med fordel kan gå gennem gågaden.

Appen Odense Rundt

Odense Rundt viser dig vej på cyklen og til cykelpumper, bycykler og cykelparkering i bymidten. 

Du kan hente Odense Rundt i App Store eller Google Play ganske gratis. Fra din computer, tablet eller windows-telefon kan du besøge www.odenserundt.dk

 

I Ugeavisen Odense kan du hver uge læse om noget af det, du kan bruge Odense Rundt til.

Skulle du være så uheldig at løbe tør for luft undervejs, er der også hjælp at hente i appen. Odense Rundt viser nemlig vej til nærmeste cykelpumpe. Er det i stedet tørsten, der plager, kan du også få vist vej til den nærmeste vandpost. Skal du ind til bymidten, kan du tilrettelægge din rute, så du bliver guidet hen til den cykelparkering, der ligger nærmest dit bestemmelsessted.

Har du gæster, der ønsker at opleve Odense fra jernhesten, kan I benytte jer af de 120 bycykler, som står klar til at blive luftet rundt omkring. Du kan låne en bycykel gratis i op til 24 timer, og du kan stille den fra dig igen i en hvilken som helst bycykelstation - den skal ikke nødvendigvis retur til der, hvor du tog den.

Odense Rundt byder på mange muligheder for at opleve din by fra cyklen. Både den grønne side, den aktive side og på alle tider af døgnet. Og odenseanerne er da også et cykelaktivt folkefærd! 24 procent af alle turene i Odense er på cykel, og 65 procent af alle byens børn går eller cykler til skole.

Spring ud i foråret - hop op på cyklen! Og møder du noget interessant på din tur, så tip os om det via appen kontakt-ikon, så det kan komme med i Odense Rundt.

HUSK LIGE at holde ind til siden, hvis du blive i tvivl om vejen og skal tjekke ruten i Odense Rundt på telefonen :-)

 

  • fyens.dk