gensyn: Dansk Håndbold Forbunds pressechef er fra Odense, så han er på hjemmebane, når Danmark møder Holland i aften. Det var han også forleden, da han mødtes med sit gamle hold fra TPI. Det er 22 år siden, han var træner for bronze-holdet, der vandt den - indtil videre - sidste medalje til odenseansk håndbold
paarup: Selv om Finn Tage Jensen er født i København, og selv om han som voksen har boet i både Frankrig og den danske hovedstad, så har han levet i Odense det meste af sit liv.

Det gør han også i dag, og derfor er Dansk Håndbold Forbunds berejste pressechef på en art hjemmebane, når de danske VM-kvinder i aften spiller mod Holland i Odense Idrætshal.

Men faktisk er det først og fremmest i Paarup-hallen, Finn Tage Jensen føler sig på hjemmebane.

Det var her, han i en årrække var træner for først ungdomshold og siden det senior-hold, der i 1989 vandt DM-bronze.

Den foreløbig sidste medalje til odenseansk håndbold.

Samlet igen

Forleden var en stor del af det gamle TPI-hold samlet i Paarup-hallen.

- Vi har en ”loge”, som vi kalder ”Tre-meter efter tid”. Der mødes vi et par gange om året og snakker om gamle dage. Sådan har det været i hvert fald de seneste 18 år, siger Finn Tage Jensen, der ikke kan lade være med at smile af den bilpark, som de gamle spillere fra Tarup mønstrer.

- De blev jo kaldt high-society-spillerne dengang. Og der var så meget om det, at de stort set allesammen læste på universitetet. Ingen af dem havde planer om at skulle leve af at spille håndbold. Og de sidder også i pænt store stillinger allesammen i dag. Fra Grundfos til egne firmaer og betroede poster, siger Finn Tage Jensen.

Et drømmejob

For ham er jobbet som pressechef i dansk håndbold lidt af en drømmestilling.

Han var tidligere tilknyttet TV2’s online-sport, men da Morten Stig Christensen forlod kanalen for at blive generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, rejste Finn Tage Jensen med.

Her kan han forene sin passion for spillet med et fintmasket netværk i sporten, som han nyder godt af.

Mange ressourcer

- Jeg har et meget fint samarbejde med langt de fleste af journalisterne, der følger landsholdene. Og så er det bare en stor gave at arbejde med nogle så ressourcestærke mennesker, som landsholdsspillerne og trænerne omkring holdene er. Vi har i Jan Pytlick og Ulrik Wilbek to utroligt dygtige trænere, siger han.

Jobbet har dog sine ulemper. Eksempelvis en dagligdag, der i 2010 inkluderede 147 hotelovernatninger.

- Det er mentalt anstrengende at være så lidt hjemme. Og når jeg så samtidig har en kæreste i Rudkøbing, har jeg jo ikke gjort det lettere for mig selv, griner han.

End ikke til landskampen i Odense får Finn Tage Jensen mulighed for at overnatte hjemme.

Landsholdet har slået lejr i Vejle.

Denne december kommer han til at tilbringe i Brasilien, hvor de danske kvinder kæmper om at nå langt ved VM.

Men når han kommer hjem igen, vil han pakke kufferten ud i sin Odense-lejlighed.

- Jeg kender mine stier i byen og ved, hvor jeg skal gå hen for at møde dem, jeg kender, siger Finn Tage Jensen.