Ugeavisen Odense og læserne kårer igen i år byens bedste forretninger og kulturelle arrangementer. I alt 19 statuetter skal fordeles, og vi giver dig her overblikket over årets kategorier.

Best of Odense er tilbage. Også i 2017 klapper vi byens bedste på skulderen og hylder alle dem, der gør handels- og kulturlivet i Odense til noget helt særligt.

Denne gang vil der blive uddelt 17 statuetter inden for forskellige kategorier, som Ugeavisen Odenses læsere får mulighed for at indstille kandidater til og stemme på. Derudover overrækkes prisen som Årets Spire og ikke mindst Pindle-prisen, som flankeres af en check på 20.000 kroner.

- Vi glæder os helt vildt til at komme tilbage og gøre det hele en gang mere. Sidste år var første gang, vi afviklede Best of Odense, og lige som resten af byen var vi selv lidt usikre på, hvordan prisuddelingen blev modtaget. Men med 58.000 afgivne stemmer og et Odense, hvor man i dag fortsat støder ind i Best of Odense-skiltene, er vi nu sikre på, at vi ramte rigtigt, siger Jan Bonde, redaktør på Ugeavisen Odense.

En konkurrence for alle

Også i år spænder kategorierne vidt og bredt. Vi skal have kåret alt fra byens bedste restaurant til byens bedste håndværker og den bedste oplevelse for børn. For blot at nævne nogle få.

Langt de fleste af kategorierne er gengangere fra sidste år. Men vi har også rystet posen, og det betyder, at enkelte kategorier er blevet omdøbt, og nogle få har taget plads på udskiftningsbænken.

Som noget nyt skal vi have fundet frem til det sted, hvor man kan sætte tænderne i byens bedste burger, lige som vi denne gang har dedikeret en kategori til genbrug.

- Det er vigtigt at nævne, at Best of Odense er et stempel, som lige så godt kan tilfalde butikker på Skibhusvej, på Dalumvej, i Tarup Center eller i Rosengårdcentret. Det er ikke kun i byens centrum, at handels- og kulturlivet blomstrer - det er i hele Odense. Så det er helt op til læserne, hvor i byen statuetterne lander, siger Jan Bonde.

Sådan foregår det

Best of Odense skydes i år i gang i forbindelse med Det Fynske Folkemøde, som afholdes den 2. september på Banegårdspladsen. Det er med andre ord fra den dag, at du kan indstille dine favoritter i de forskellige kategorier.

Når indstillingsperioden er forbi, udvælger en endnu ikke offentliggjort jury fire nominerede i hver kategori, som du og alle andre læsere efterfølgende kan stemme på. Det hele kulminerer med et stort awardshow, hvor vinderne af Best of Odense 2017 kåres.

- Vi håber, at konkurrencen bliver en lige så stor succes som sidste år. Måske endda endnu større. Ugeavisen Odense har i mere end 40 år været mediet, hvor kunder og handlende er mødtes i Odense, og vi er stolte af igen i år at kunne facilitere et event som dette, lyder det fra Jan Bonde.

Her kan du se alle årets kategorier:

1. Motion, personlig pleje og velvære

2. Shopping til hende

3. Shopping til ham

4. Kulturscene

5. Børneoplevelse

6. Kulturbegivenhed

7. Håndværker

8. Take away

9. Gå-i-byen

10. Søde tand

11. Café

12. Restaurant

13. Service

14. Bedst til prisen

15. Brunch

16. Burger

17. Genbrug og retro

18. Årets spire

19. Pindle-prisen

  • fyens.dk