Sofar Sounds er kommet til Odense. Det er et koncert-koncept, hvor publikum hverken kender sted eller de optrædende. Men hvorfor så over hovedet komme?

Ville du gå til en koncert, hvis du ikke vidste, hvem spillede? Næppe.

At du oven i købet ikke vidste, hvor koncerten fandt sted, ville formentlig nok blot reducere chancen for din deltagelse, ikke?

Måske. Måske ikke. Sofar Sounds er netop det. Et koncert-koncept, hvor publikum ikke kender de optrædende, før det står foran dem, og hvor det ikke kender spillestedet, før 24 timer inden koncerten. Ofte er spillestedet en privat lejlighed, hvor plads og publikumskapacitet i sagens natur er begrænset.

Sofar Sounds

Koncert-koncept i Odense, hvor publikum ikke kender line-up eller sted for koncerten.Sofar Sounds har tidligere fundet sted i gallerier, biblioteker, tagterrasser og pakhuse.

Koncerterne er gratis, men der samles ind i en hat. Beløbet bestemmer du selv.

Tilmelding og mere info på www.sofarsounds.com/odense

Ikke for de klaustrofobiske, ikke for kræsne, ikke for mainstream-musikforbrugeren, men faktisk for en overraskende stor gruppe musikelskere. Sofar Sounds har siden 2009 spredt sig til 370 byer verden over - en af de seneste på listen er Odense.

- Ofte beslutter du dig for at gå til en koncert med dem du kender. Hvis du ikke kender navnet, så er der gode chancer for, at du ikke tager til koncerten. Det vil Sofar Sounds gerne gøre op med. Så ved at du ikke kender navnene på de optrædende, går du helt åben ind til det at møde nyt musik, siger Michael Magee.

Verdens største musikbegivenhed

Normalt er line-uppet til Sofar Sounds ukendt for publikum, men 20. september sker en undtagelser. Her er Odense en del af det, der formentlig er den største musikalske begivenhed nogensinde.I samarbejde med Amnesty International arrangerer det internationale Sofar Sounds verdensomspændende koncerter under titlen "Give a home".

Begivenheden giver publikum i lejligheder verden over mulighed for at høre navne som Ed Sheeran, James Morrison, The National, Moby, Daughter Hozier og mange, mange andre. I Odense er det Fallulah, Katinka, Moses: "Andreas" og Hudna, der vil spille i en lejlighed i Odense.

Det vigtige er, at netop det bliver i en privat lejlighed, da vi gerne vil være med til at skabe omkring hele flygtningeproblematikken og dem, der mangler et hjem. Det gør også, at der er begrænsede pladser - sådan er det over hele verden, så der bliver trukket lod om pladserne ved dem, der melder sig til, siger Michael Magee fra Sofar Sounds Odense.

Tilmelding sker - som til alle Sofar Sounds koncerterne - via www.sofarsounds.com/odense.

Manglede i Odense

eHan kom til Odense fra Belfast for fem år siden, og noget af det, der slog ham hårdest i mødet med Fyn, var manglen på musik.

- I Belfast sker der noget hele tiden. Der er altid en koncert at gå til, og det manglede jeg, da jeg kom til Odense. Det var faktisk også på en ferie tilbage i Belfast, at jeg først blev inviteret med til en Sofar-koncert. Det var på fjerde sal i en lejlighed, og der var noget helt specielt over oplevelsen. Så efter det begyndte jeg at arbejde med Sofar Sounds Odense, fortæller Michael Magee.

En måned efter - i begyndelsen af 2017 - var den første udgave af Sofar Sound klar i Odense, og siden har der hver måned været et arrangement i byen. Koncerterne har været alle steder fra lejligheder til Storms Pakhus. Udgangspunktet er dog, at koncerterne skal finde sted i privaten - deraf navnet Sofar, songs from a room.

- Intimiteten skal være i fokus. Der er noget helt specielt at sidde helt tæt på musikken og musikerne og dele oplevelsen med folk omkring dig. Det er koncerter, hvor er der fokuseres på at lytte og på musikken, på den måde er det en modsætning til mange andre koncerter, hvor folk har travlt med alt andet end at være til koncert, siger Michael Magee.

Og den slags er der interesse for. Ved den første koncert var der 20 deltagende, ved den seneste var der 160. Hvis du vil med til koncert, så gå ind på hjemmesiden www.sofarsounds.com/odense, hvor du melder dig til koncerten uden at vide med hvem og hvornår.

  • 17342852_10155990747807846_5935142026828163102_n

    Af:

    Fortæller historier i ord og billeder. Twitter: @knakkergaard Instagram: klausknakkergaard / photobyknakkergaard