Trods sin status som niche-festival, har Spoken Words etableret sig som en af byens store. Det hænger sammen med ønsket om at skabe et rum for store og små og kendte og ukendte.

Det, du læser nu, er ord. Sat sammen danner de en sætning. Det er et sprog. Sproget, der gør dig i stand til at forstå, det jeg nu vil fortælle. Og det skal hyldes. Det gør Odense med festivalen Spoken Words Festival.

- Det er en festival, der hylder sproget, og som hylder ordet i mangfoldig form. Vi vil gerne vise ordet i den brede forstand og vise sproget i forskellige sammenhænge: med musik, som oplæsning, som digte og så videre.

Spoken Words Festival

Spoken Words fåregår flere steder i byen, men er centreret omkring Studenterhus Odense, Amfipladsen 6En bred vifte af arrangementer, der hylder sproget.

17.- 27. august.

Priser varierer fra arrangement til arrangement. Læs mere på www.spokenwordsfestival.dk

Ordene er Betina Følleslevs. Hun er leder af Spoken Words Festivalen, der for ottende år i træk hylder ordet og sproget. Det er en festival, der trods sin status som nichefestival alligevel har formået at gribe sig fast i festival-kalenderen.

- Jeg synes, at festivalen med årene har fået fodfæste i byen, folk ved efterhånden godt, hvem vi er, og hvad vi står for. Det ses blandt andet i antallet af aktiviteter og antallet af besøgende, siger Betina Følleslev og fortsætter:

- Sidste år lå vi på 3000 deltagere, og det synes jeg er flot for en nichefestival, som vi er. Da vi begyndte ville 3000 have været mere, end vi kunne. I dag vil vi have plads til flere, og vi håber også på mere end 3000 i år, men vi er meget tilfredse, som det ser ud.

Det skal festivallederen selv se

Nikolaj Nørlund med strygereLørdag 19. august, klokken 20-20, Studenterhus Odense.

Koncert med Nikolaj Nørlunds poetiske sange med symfonisk akkompagnement af strygere og Steppeulv-vinderen Adi Zukanovic på klaver.

- Jeg så det i forbindelse med åbningen af Odeon. Det er smukke tekster i meget, meget smuk indpakning, siger Betina Følleslev.

 

Odense møder "Mørke"

Tirsdag 22. august, klokken 19.30-20.30: Lydvandring (Mødested: Studenterhus Odense), klokken 20.30-23: Mørkning (Nordatlantisk Hus).

Kunstnerkollektiverne Myrkr og HØRT står for en lydvandring med komponerede lydlandskaber efterfulgt af en "mørkning", med nordatlantiske fortællinger, der undersøger den gamle nordiske mørkningstradition, hvor man ved dagens hæld samledes med sine nærmeste for at opleve lysets forsvinden og byde aften og nat velkommen

 

Kristian Leth

Torsdag 24. august.

Samtale klokken 15 i Studenterhus Odense. Koncert begynder klokken 18.30 på Amfiscenen.

Spoken Word Festival har inviteret forfatter og musiker Kristian Leth til en samtale om Historien om alting, der sætter forholdet mellem videnskab og magi til debat. Efterfølgende er der koncert med Kristian Leth og band på Amfiscenen

- Jeg så ham på Spot Festival. En af de ting, hvor jeg troede, man bare lige skulle se lidt, men endte med at blive, siger Betina Følleslev.

 

Poesi på åen

Søndag 24. august klokken 11 og klokken 13, Odense Aafart

Spoken Word Festival og Odense Aafart præsenterer en poetisk og musikalsk tur på Odense Å med digter Lone Hørslev og sanger og sangskriver Julie Maria.

 

Plads til det hele

En del af forklaringen på, at en nichefestival som Spoken Words kan etablere sig i en by, der ikke ligefrem mangler festivaler, er, ifølge Betina Følleslev, at man har formået at brede nichen så bredt ud, at den prikker til de flestes nysgerrighed.

I dette års program kan du møde alt fra digtoplæsning, koncerter, foredrag og poetry slam. En diversitet, der mest af alt kaster muligheder af sig.

- Vi har nok 40 forskellige arrangementer i år, og det spænder meget vidt. Fra koncerter til talks og fra kendte til ukendte navne. Det vigtigste er, at vi laver et program, der også har plads til det skæve og nye. Det er en af vores fineste opgaver, siger Betina Følleslev.

  • 17342852_10155990747807846_5935142026828163102_n

    Af:

    Fortæller historier i ord og billeder. Twitter: @knakkergaard Instagram: klausknakkergaard / photobyknakkergaard