Navn: Sys Bjerre

Alder: 25 år.

Stilling: Sanger og sangskriver.

Civil status: Single og uden børn.Sys Bjerre har netop udgivet sit andet album, ”All in”. Den 30. oktober kan hun opleves på PostenDu er single, bliver du let forelsket?

- Jeg vil ikke sige, at jeg bliver let forelsket. Snare at jeg bliver let fascineret og så kommer forelskelsen nogle gange senere - og det gælder både piger og drenge.Er du biseksuel?- ... Jeg har været forelsket i piger så ja, det er jeg... Det er de fleste nok et eller andet sted...Hvad kan gøre dig interesseret i en pige eller fyr?- Passion tiltrækker mig. Jeg kan godt lide, at mennesker har ambitioner og noget de brænder for.Er du forføreren eller vil du forføres?- Jeg vil gerne forføres.

- Jeg tror, at det er sådan, de fleste stærke kvinder har det.Hvad ville du være som barn?- Først ville jeg være dyrlæge. Senere ville jeg være berider, fordi jeg brugte meget tid på at ride som barn.Hvad er det mest udfordrende i dit job som sanger?- At jeg har gjort min egen person til min levevej.

- Plus at passe på, at alt det udenomsagtige ikke tager over i forhold til musikken og sangene, nu hvor jeg har mit eget firma og tager mig af det hele.Er det fordi du er en kontrol freak, at du ikke overlader noget af arbejdet til andre?- Lidt. Jeg vil i hvert fald gerne selv have en følelse med alt det der sker.Er der emner eller episoder, du ikke vil skrive en sang om?- Ikke i forhold til det, der har med mig selv at gøre. Jeg tror på, at man er nødt til at være åben og ærlig, hvis det man laver skal kunne røre andre.

- Så i de sange kan jeg ikke lade være med at være åben og ærlig. Det er mere i de sange, der handler om folk omkring mig, at jeg bruger filtre.Hvad er dit næste projekt?- Jeg har altid mange ting i støbeskeen, melodier i hovedet og tekster i skuffen. Men der er ikke noget færdigt projekt. Lige nu kræver det at være ude og spille live al min energi.Hvorfor hedder albumet ”All in”, når alle sangene er på dansk?- Udover at være titlen på en af sangene, så er det at gå ”All in” også meget kendetegnet for den følelse, jeg har haft med det at lave det, der ofte kaldes ”den svære toer”.

- I stedet for at lave det samme som på min første plade, er jeg gået præcis efter det, jeg personligt gerne ville have med Jeg er gået ”All in”. Også selv om jeg var klar over, at det nok ville betyde, at det ikke ville blive en anmelder-favorit plade.Hvad er du god til ud over at synge og skrive sange?- At lave mad og være værtinde ved middagsselskaber.Er der en ret, du er særlig god til at lave?- Nej, jeg er god til alt, siger Sys Bjerre og griner.

-Sidste efterår havde jeg en crazyness med at lave gammeldags dansk mad efter min farmors gamle opskriftssamling som jeg fandt, da jeg flyttede ind i hendes hus.Hvad er det første du tænker på, når jeg siger ”Odense”?- Min mormor. Hun boede lidt udenfor Odense i en skov - jeg kan ikke huske præcis hvor. Så som barn kom jeg ofte i Odense og jeg husker byen som hyggelig.Hvilke sager i samfundet optager dig?- Jeg interesserer mig især for de unges forhold. Og specielt teenagepigernes selvopfattelse og de slankeidealer, de bombarderes med. Fra jeg var 12 år brugte jeg alt for mange år på at hade min krop, indtil jeg langsomt kom til at acceptere og holde af den som den er.

- Jeg er også optaget af de unges forhold til sex. Jeg er nervøs for ungdommen, der vokser op med, at det at være med i Paradise Hotel er vejen frem, jeg er nervøs for, at de glemmer vigtigheden af det at kunne noget. Jeg vil gerne tilbage til, at vi hylder folk for det, de kan.

- Jeg kender godt til følelsen af, at det med at gå i skole er kedeligt, men jeg kan kun sige en ting: Gør det alligevel!Hvad kan gøre dig genert?- Meget få ting - nu.

- Som barn var jeg vildt genert. Jeg turde ikke engang ringe til en veninde for at spørge, om hun ville lege, fordi sæt nu, at det var hendes forældre, der tog telefonen. Så jeg fik min lillesøster til at ringe for mig.

- Det der fik mig over min generthed var, at jeg tog beslutningen om, at nu skulle det være slut. Så jeg tog et promotionjob, hvor jeg skulle servere drinks for fremmede.

- I begyndelsen spillede jeg glad og udadvendt indtil jeg efterhånden fik det vendt til en naturlig følelse.

- Så jeg vil sige, at det kan læres at blive af med sin generthed. Faktisk er det ikke svære end at lære at strikke, hvilket jeg i øvrigt også er rigtig god til, siger Sys Bjerre med et stort smil.Hvad er det modigste, du har gjort?- Det var, da jeg som 18-årig tog afsted til Nepal helt alene.

- Fire dage før jeg skulle afsted, var jeg sikker på, at jeg ville dø derude og jeg var lige ved at blive hjemme, men jeg havde jo pralet med, at jeg skulle til Nepal, så jeg følte mig presset til at tage afsted alligevel.

- Og det viste sig, at være det mest fantastiske, jeg nogensinde har gjort.Hvad er det pinligste, du har gjort?- Det er i relation til at jeg tit hopper rundt på scenen, mens jeg synger og snakker. Og det resulterer ofte i, at mikrofonen støder ind i mine fortænder - enormt pinligt!Hvad er øverst på din ”kravliste”, når du giver koncert?- Sund mad.

- Jeg vil have rigtige grøntsager og rigtig kød. Jeg får det dårligt, hvis jeg spiser fed mad, før jeg skal på scenen.

- Af samme grund har bandet og jeg en regel om, at chips og slik er forbudt i turbussen.Hvad er din største last?- At jeg ryger. Ikke meget men for meget i forhold til slet ikke at ryge. Det er noget skidt som rollemodel for min fans.Hvis du rev en dag ud af kalenderen for at være god ved dig selv, hvad skulle der så ske på en Sys-dag?- Sådan en dag har jeg faktisk planlagt den 7. november.

- Jeg skal sove med min bedste veninde og når vi står op, skal vi have pandekager til morgenmad, før vi tager ud for at se Hubertusjagten i Dyrehaven.

Det vidste du ikke omSys Bjerre:

- Sys kan godt lide at spille brætspil. - Jeg er især pissegod til ”Bezzerwizzer”, men skulle det ske, at jeg ikke vinder, så er jeg altså en god taber.

- Sys bruger ikke mange penge på tøj. - Jeg kan godt lide at gå i genbrugsbutikker og køber også af og til tøj i Bilka.

- Sys er bange for hvepse. - Jeg sætter mig altid yderst, hvis vi spiser udendørs, så jeg kan spæne væk, hvis der kommer en hveps. Der var engang en hveps, jeg ikke kunne ryste af, så jeg var nødt til at springe i poolen med alt tøjet på for at slippe væk fra den.