I 45 år har gågadens pølsevogn været en del af bybilledet på gågaden. Først var det forældrene, der solgte hotdogs med det hele. I dag er det Christina Buchgraitz, der sammen med sin kusine, driver pølsevognen - og selv på 23. år ikke kan

- Jeg skal virkelig være standhaftig, hvis jeg ikke spiser en pølse hver dag. Og det er ikke så tit, jeg er standhaftig.Christina Buchgraitz griner, imens hun med den ene hånd vender et par sydende wienerpølser og med den anden vinker til et par forbipasserende.

I 45 år har gågadens pølsevogn ligget på hjørnet ved Store Gråbrødrestræde, og i 23 år har det været Christina Buchgraitz arbejdsplads.

Gågadens Pølsevogn

Store Gråbrødrestræde 3Sælger wienerpølser, knækpølser, medisterpølse, hotdogs og meget mere.Har nu også MobilePay.

Åbningstider:Mandag-fredag: 10-18Første og sidste lørdag i måneden: 10-16

I 23 år har hun hakket rå løg - uden at græde - og hun synes stadig, det er rigtig sjovt og hyggeligt at gå på arbejde. Det som blot skulle være et sceneskift en overgang tilbage i 1994 efter en tid som salgsassistent i Jysk, blev pludselig mere permanent.

For her fra vognen følger hun med i byens liv. Ja, man kan vist roligt sige, at hun efterhånden også er en fast del af byens liv, har et dejligt naboskab med folk i butikkerne og får meget hyggelig snak, både med kusinen, hun har ansat i pølsevognen, og de mange kunder.

- Vi har rigtig mange stamkunder. Vi har for eksempel én, der kommer fra Svendborg for at få "Danmarks bedste knækpølser", som han siger.

Og en anden fra Assens, der nogle gange har ærinder i byen og andre gange kun tager herind for at få en pølse.

- Jeg har aldrig været god til navne, men jeg er til gengæld rigtig god til at huske, hvad folk spiser, bedyrer Christina Buchgraitz med et smil.

Og det er man heller ikke i tvivl om efter blot få minutter i hendes selskab. Hvis det regner, og det er rigtig kedeligt, lægger hun en mellemsvær Sudoku, men ellers har den 45-årige pølsevognsejer altid noget at tage sig til, og mange hilser på hende, når de går forbi.

- Nogle kunder bruger os også som et slags socialt kontor, men det er også det hyggelige ved det. Her bliver alle kunder behandlet ens, og det, tror jeg, de sætter pris på. Jeg får et forhold til mine kunder, siger Christina Buchgraitz og tilføjer, at hun bliver ved så længe, det er sjovt at gå på arbejde.

- Og det er det virkelig. Der ville jo heller ikke komme nogen herhen, hvis man lignede en sur makrel.

- Ja, jeg har ikke oplevet det endnu, lyder det ude fra disken, hvor en stamkunde, en ældre herre, er i gang med en frankfurter.

- Og det er også meget sjældent, at jeg har sure kunder. Folk kommer her jo, fordi de har lyst, både mænd og kvinder, til en hurtig frokost eller efter arbejde, inden de skal hjem. Men her kan man jo heller ikke komme tilbage og bytte det, man har købt, siger hun og smiler til den ældre herre, der ellers plejer at få en ristet hotdog, men i dagens anledning ville prøve noget nyt.

  • Af: