Kristine Konopka står bag On the Plate Odense. Hun kender om nogen til de mange restauranter, der ligger rundt om i byen. Her anbefaler hun dem, hvor der er særligt fokus på det lokale

Klumme: Local is cool - det viser en forbrugerundersøgelse fra sidste år. Z-generationen, som er dem, man kalder for den nye forbrugergeneration, er begyndt at tænke og være mere som deres bedstefar og bedstemor. De søger igen nærheden og den lokale forankring, som man gjorde i de gode gamle dag.

I nogle af Odenses nyere restauranter kan man også mærke, at der igen er fokus på det lokale. Råvarerne er dyrket i den fynske muld og kødet kommer direkte fra bondemandens stalde.

I området omkring Nørregade er det især tydeligt, at man har taget tendensen til sig. Da Restaurant Fynboen åbnede tilbage i oktober, var det med et klart budskab om, at fynske råvarer var et af deres fokusområder. Du kan derfor med fordel smutte forbi Fynboen, hvis du vil forkæle smagsløgene med for eksempel fynsk rygeostcreme, lokal torsk eller fynske oste.

Og når vi nu er i Nørregade, så kommer man ikke udenom Gastroteket. Det gamle Moby Disc er igen bragt til live og emmer nu af hygge og nærvær. Ejer Caroline går ind for bæredygtighed og mange af retterne serveres med blandt andet ingredienser fra økologiske lokale leverandører. Gastroteket rummer både en café, restaurant og ikke mindst en butik, hvor kyllinger fra Allégården og kød fra Grambogård er i høj kurs.

Det sidste sted jeg vil nævne er Sæson Spisestedet. Jeg besøgte for første gang drengene i Vindegade i maj sidste år og sikke en positiv oplevelse. Maden var enkel og velsmagende. Råvarerne var formidable og ikke mindst lokale. 300 kroner er hvad tre retter koster, og de er virkelig godt givet ud efter min mening.

Lokalt er altså lige lidt mere lækkert. Så hvis du som jeg går op i at støtte det lokale, spise mad der både smager og skaber bedst mulige betingelser for mennesker og miljø, så får de her tre steder mine varmeste anbefalinger.