Det er dog alt andet end en ordinær cirkusforestilling, gæsterne på Posten kan se frem til i weekenden.

Forestil dig, at du hopper mere end 100 år tilbage i tiden og går ombord på luksuslineren "S.O.S.IETY". Skibet har kurs mod bedre steder og destinationen er toppen af verden, hvor alting både er smukkere, sjovere og nemmere, end livet i virkeligheden er.

Det er lige præcis her, rejsen går til, hvis du åbner døren til Musikhuset Posten fredag eller lørdag aften, hvor swingorkestret Zirkus igen i år forvandler spillestedet til et univers, der godt nok er opdigtet, men som minder om en kulisse fra slutningen af det 19. århundrede.

Musikhuset Posten

Østre Stationsvej 35

Fredag 12. januar og lørdag 13. januar. Begge dage klokken 21

Pris: 280 kroner (forsalg) og 300 kroner (dørsalg)

Det er desuden muligt at tilkøbe en koncertmenu - læs mere på www.postenlive.dk

- Det særlige ved den her musikforestilling er, at showet starter i samme øjeblik, som folk ankommer. De bliver en aktiv del af historien, kan man sige. Vi tager imod dem i døren, i garderoben og i baren og anser dem ikke for at være et publikum, vi skal optræde for, men derimod som gæster til en fest, vi skaber for dem, fortæller Nijas Ørnbak Fjeldmose.

Han er manden bag Zirkus - 14 musikere og en tilhørende trup af dansere - og han har både rollen som forsanger og fortæller i showet, der handler om tryllekunstneren Jean Jacquel Le Mage.

- Det er anden gang, vi laver en forestilling om Le Mage. I den første historie, som vi har optrådt med i flere år, forsøgte han at redde verden, men alt gik galt for ham på den dannelsesrejse, han var på. I den nye forestilling er det ikke verden, han forsøger at redde, men derimod sine venner, kumpaner og hele middelklassen, siger Nijas Ørnbak Fjeldmose og fortsætter:

- Som sædvanligt går det hele frygteligt galt på hans rejse mod bedre steder, og det er den historie, publikum bliver en del af.

Et ambitiøst foretagende

Zirkus har eksisteret siden 2012, og historien om swingorkestret er en fortælling i sig selv.

Hvad der startede som et fritidsprojekt for en gruppe musik- og teaterglade københavnere, er på få år blevet en virksomhed med mange månedlige optrædener landet over.

- Zirkus er blevet til noget, det ikke var i starten. Det er stadig et projekt, en gruppe mennesker har i fællesskab, og det er fortsat noget, vi hver især bruger vores fritid på. Men vi er blevet utrolig godt modtaget, og det betyder, at Zirkus i dag er noget, vi alle tilrettelægger vores liv efter og bruger sindssygt mange timer på, forklarer Nijas Ørnbak Fjeldmose.

Selv driver han et tømrerfirma ved siden af, mens orkestrets øvrige medlemmer til dagligt bærer titler som advokat, ingeniør og skolelærer - for blot at nævne nogle få.

Fællesnævneren er lysten til at skabe oplevelser for andre, som først og fremmest swinger, men som samtidig er en blanding af musik, teater, dans og historiefortælling.

- Den nye forestilling er fyldt med nyskrevne tekster og musik, der er en moderne fortolkning af 1920'ernes swingmusik sat sammen med opdigtede røverhistorier fra gamle dage, siger Nijas Ørnbak Fjeldmose forud for premieren på showet, som afvikles i den fynske hovedstad.

- Det er langt fra tilfældigt, at det lige er på Musikhuset Posten, vi lægger fra land. Faktisk føler vi os lidt som spillestedets uofficielle og selvudnævnte husorkester. Det er et af de spillesteder i Danmark, som virkelig har set os og som går all in på os, og det skylder vi Posten en stor tak for. Det var helt fantastisk at optræde i Odense sidste år, og jeg tør godt love, at vi igen i år vil give odenseanerne en festaften, de ikke glemmer igen.

  • fyens.dk