Modetøj

Den jyske tøjbutik Underground har fået en afdeling i Kongensgade og er godt i gang med at etablere sig som en større kæde.

Med streetware på hylderne og skateboards langs en af væggene, er man ikke i tvivl om, at i Kongensgade 5 sælges der varer til det unge segment.

- Vores kunder er primært under 35, men vi har da også kunder på 60, der køber Levi's bukser og andre mærkevarer, fortæller Thomas Agerbo, der ejer tøjfirmaet sammen med en kompagnon.

De har gennem ti år drevet Underground i Fredericia og Vejle og har også leveret tøj via undergroundshop.dk på internettet.

Underground

Indehaver: Thomas Agerbo og Ditte AgerboFirmastart: Fredericia 2007

Afdelinger: Vejle og Odense

Etableret i Odense: 2. februar 2017

Beliggenhed: Kongensgade 2

- Det er helt klart på internettet, vi har vores største salg, men det er også vigtigt at være til stede som en levende butik, siger Thomas Agerbo.

Tomrum

Derfor sprang makkerparret til, da de gennem deres leverandører hørte, at der var et tomrum i Odense for netop Undergrounds tøjudvalg.

- Vi sælger det mere afslappede tøj, og de kunder, vi har haft inde i forretningen, siden vi startede den 2. februar, har taget positivt imod os. De siger, det er rigtig fedt, at der endelig en kommet en ordentlig tøjbutik, fortæller han og forklarer, at det har været en mangelvare i byen.

Det er helt klart på internettet, vi har vores største salg, men det er også vigtigt at være til stede som en levende butik 

Thomas Agerbo. 

Han viser for eksemplets skyld det amerikanske mærke Carhartt frem og fortæller, at det egentlig var produceret som arbejdstøj, men er kommet gevaldigt på mode som streetware.

- Det er det mærke, vi sælger mest af, siger han.

Mere vækst

Selvom den besindige jyde ikke er meget for at tale om yderligere udvidelse, er det muligt, at butiksåbningen i Odense kun er et trin i Undergrounds videre vækst.

- Vi har fået at vide, at der slet ikke er en forretning som vores i Aarhus, så nu må vi se, om vi også skal åbne en butik der, siger han.

Men det næste stykke tid vil Thomas Agerbo kun være til stede i forretningen i Odense, indtil den er kørt godt ind.

- Jeg vil stå her i starten for at få en føling med byen, men på længere sigt er det meningen, at vi skal ansætte lokale folk til at varetage forretningen i Odense, for jeg bor i Fredericia med min familie, og de vil da komme til at savne mig med den lange transporttid, der er, siger han.

  • Af: